Evernote kullanıcıları tehlikeli bir yazılım hatasıyla karşılaştı

Evernote kullanıcıları tehlikeli bir yazılım hatasıyla karşılaştı

Notlarımızı bir arada tutmamızı sağlayan Evernote uygulaması, Mac kullanıcıları için tehlike yaratan bir yazılım hatasını düzeltmeye çalışıyor. Evernote kullanıcılarına gönderilen e-postada şirketin Mac uygulamasının bazı versiyonlarında veri kaybına sebep olan bir yazılım hatası bulunduğu belirtildi.

Mac platformunda Evernote kullanan herkes bu hata ile karşılaşmayabilir. Ancak şirket tarafından haberdar edilen her kullanıcının, belirtilen problemi yaşamaması adına, yazılımı güncellemesi yapması öneriliyor.

Evernote kullanıcılarına gönderilen e-postaya göre, bu hata notlara eklenen görsellerin ve diğer eklentilerin bazı koşullar altında silinmesine sebep oluyor. Şirketin iddiasına göre bu durumdan çok az kullanıcı etkilenmiş durumda. Evernote, veri kaybı yaşayan kullanıcıların Evernote Premium’un not geçmişi özelliğini kullanarak kaybettikleri verileri geri kazanmasını öneriyor. Evernote’u Premium olarak kullanmayan ve söz konusu problemle karşılaşan kullanıcılara da şirket bir yıllık Premium özelliğini hediye ediyor. Hali hazırda Premium kullanıcıları aboneliklerini bir senelik uzatabilecekler.

Evernote'un yaşanılan problemle ilgili yazılı açıklamasında şu ifadeler kullanıldı: “Evernote’un bazı Mac versiyonlarında görsellerin ve diğer eklentilerin silinmesine sebep olan bir yazılım hatası ile karşılaştık. Bu hata ile karşılaşan az sayıdaki insanlardan biri olduğunuza inanıyoruz. Notlarınızın ne kadar önemli olduğunu anlıyoruz ve özür diliyoruz. Lütfen, daha fazla veri kaybı yaşamamak adına Evernote’unuzu en son versiyonuna güncelleyin.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.