Beyaz Saray'dan akıllı şehir dönüşümüne 165 milyon dolarlık fon

Beyaz Saray'dan akıllı şehir dönüşümüne 165 milyon dolarlık fon

İnsansız hava araçlarını ve sürücüsüz otomobilleri şehir hayatına sokmak isteyen ABD, akıllı şehirler konusunda da devlet teşviğiyle büyük bir atılım yapmaya hazırlanıyor. ABD Ulaştırma Bakanlığı bu alanda 165 milyon dolarlık bir fon kullanacak.

White House Frontiers adlı konferansta duyurusu yapılan yeni fon, Beyaz Saray'ın Akıllı Şehirler Girişimi'nin bir parçası olarak devreye alınacak. Bu fonla Pittsburgh, San Francisco, Houston, Los Angeles gibi şehirlerde gelişmiş ulaşım teknolojilerini geliştirmek için kullanılacak. Trafik sıkışıklığını çözmekten, yaya güvenliğini geliştirmeye kadar bir çok farklı proje desteklenecek.

Örneğin Pittsburgh, bu program çerçevesinde 11 milyon dolarlık bir destek alacak ve akıllı trafik lambalarını yaygınlaştıracak. Denver 6 milyon doları trafik sıkışıklığını azaltmak için internet bağlantılı araçlar üzerine harcayacak. Fonun 8 milyon dolarlık bölümüyle de araç paylaşımı, talebe dönük dinamik otobüsler, bisiklet paylaşımı gibi projeler desteklenecek.

ABD Ulaştırma Bakanlığı bu konularda sadece finansal destek sunmakla kalmıyor. Google'ın kardeş şirketi Sidewalk Labs gibi yenilikçi şirketlerle de temas halinde ve ortak çözümler geliştirmek için çalışıyor.

Geleceğin şehir yaşamının bugünkünden çok farklı olacağına şüphe yok. Dolayısıyla akıllı şehir konusunda da erken adım atanların kazanacağını söylemek yanlış olmaz...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.