Baidu, orta ve büyük ölçekli girişimler için 3 milyar dolarlık fon kurdu!

Baidu, orta ve büyük ölçekli girişimler için 3 milyar dolarlık fon kurdu!

Çin'in dev arama motoru Baidu, internet girişimlerine toplam 20 milyar yuan (3 milyar dolar) yatırım yapmak için dev bir fon kurduğunu açıkladı. Baidu'nun bu fondan yapacağı ilk yatırımların orta veya büyük ölçekli girişimlere gitmesi bekleniyor.

Fondan yapılacak yatırımların ortalama yatırım miktarlarının 50 ile 100 milyon dolar arasında olması bekleniyor. Kısacası Baidu, bu hacimde bir fon ile onlarca gelecek vaat eden girişimin yatırımcısı olmayı şimdiden garantilemiş olacak.

Baidu'nun Çin pazarında Tencent Holding ve Alibaba Grubu gibi çok büyük rakiplerinin olması ve Baidu tarafında büyümenin gözle görülür olmaması, şirketi bu tarz bir yeni yola itmiş gibi gözüküyor. Çin'in dev arama motoru Baidu, özellikle geride kaldığını düşündüğü yapay zeka, artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik ekseninde bazı hamleler gerçekleştirecek.

Baidu geçtiğimiz Eylül ayında Baidu Venture'ı kurmuş ve erken aşama yatırımlar için 200 milyon dolar fon ayırdığını duyurmuştu. Baidu üzerinden çok geçmeden sadece erken aşama girişimlerle değil, tecrübeli girişim oyuncularına da ilgisini böylece ayırdığı bu devasa fonla hatırlatmış oldu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.