Google, Youtube ünlüleriyle markaları buluşturan Famebit'i satın aldı

Google, Youtube ünlüleriyle markaları buluşturan Famebit'i satın aldı

Google, bu kez Youtube için yeni bir satın alma yaptı. Markalarla Youtube yıldızlarını buluşturan pazaryeri Famebit.com'u bünyesine kattı.

Yaklaşık 3 yıl kadar önce kurulan Famebit, o günden bu yana Youtube'da içerik üreten ve popüler kişileri markalarla buluşturuyor. Video üreticilerinin gelir kazanmasına, markaların da geniş kitlelere ulaşmasına aracılık eden Famebit, sitesindeki rakamlara göre 45 bin 810 video yayıncısını 3,3 milyar kişiye ulaştırıyor. Famebit ile yayınlanan videolar 406 milyon görüntülenme sayısına ve 1,5 milyar dakika izlenme süresine ulamış.

Bundan 9 yıl önce video üreticilerine reklamlar üzerinden gelir kazanmanın kapısını açan (bkz: Partner Program) Youtube, hiç şüphe yok ki artık bireysel video üreticilerini bile pekâla zengin edebiliyor. Taraflar satın alma tutarı hakkında bir bilgi paylaşmıyor. Şimdiye dek Famebit ile yayınlanan markalı video sayısı ise 25 bin olarak telaffuz ediliyor.

Google'ın Youtube tarafında hem üreticilere hem markalara hem de kendi adına bir denge kurmak istediği malum ve bu hiç de kolay değil. Satın alınan Famebit'in bu noktada faydalı olacağı aşikar. Zira Famebit hem bu konuda ciddi bir yol almış durumda hem de 'demokratikleştirilmiş' bir pazaryeri olarak tanımlanıyor.

Türkiye'de Famebit ile çalışan Youtube ünlüsü var mıdır bilmiyorum ancak Famebit'in en azından bir süre daha kendi markasıyla yoluna devam edeceğini paylaşmış olayım. Famebit ile çalışıp çalışmayacağınızı görmek içinse famebit.com'u ziyaret edebilirsiniz.

Daha önce Türkiye'de Youtube ünlülerine değindiğimiz 'Şöhretin YouTube hali Türkiye’de nasıl yaşanıyor?' yazımız da ilginizi çekebilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.