Yeni yatırım şirketi V5, 200 milyon dolarlık fonla otomotiv girişimlerine yatırım yapacak

Yeni yatırım şirketi V5, 200 milyon dolarlık fonla otomotiv girişimlerine yatırım yapacak

Teknoloji şirketlerinin artık otomotiv endüstrisinde yıkıcı bir yenilik yapmak istediği aşikar. Dolayısıyla bu alandaki yatırımlar giderek artıyor. Yeni kurulan girişim sermayesi şirketi V5 de tamamen bu dikeye odaklanarak yaklaşan fırtınanın ilk dalgalarını temsil ediyor.

Elektrikli, sürücüsüz ve akıllı araç teknolojilerinde yenilikçi girişimlere yatırım yapacak olan V5, Michigan/ABD merkezli bir girişim sermayesi şirketi. Tamamen otomotiv dikeyindeki teknolojilere yatırım yapmak istiyor. Sam Valenti III ve Sam Valenti IV tarafından kurulan şirketin başlangıç fonu ise toplamda 200 milyon dolar olarak ifade ediliyor.

V5, bu alanda yeni girişimlere küçük yatırımlar yapmaktan ziyade B ve C serisi yatırımlara odaklandığını açıklıyor. Hatta yatırım şirketlerine de fon sağlıyor. Nutonomy, Zendrive ve Nauto gibi girişimlere yatırım yapan Trucks Venture Management de V5'in bu kapsamda yatırım yaptığı şirketlerden biri. V5'in fonu aslında küçük bir fon değil. Ancak Greylock Partners'ın 1 milyar dolarlık yeni fonuna baktığımızda bu yorumun tartışmalı olduğunu da söyleyebiliriz.

Bu dikeyde geleceğin unikornlarını bulmayı hedefleyen yatırım şirketinin ne kadar başarılı olacağı da ayrı bir soru işareti. Fakat bu dikeydeki girişimlerin ciddi yatırımlara ihtiyaç duyacağı oldukça net. Zira otomotiv devleri bir yana Apple, Google, Tesla gibi devler arasından yeni girişimlerin sıyrılması hiç de kolay olmayacak...

Görsel Kaynak: Pexels.com

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.