Yapı Kredi, kodlama ve fintek ekosistemini Code Yapı Kredi ile destekleyecek

Yapı Kredi, kodlama ve fintek ekosistemini Code Yapı Kredi ile destekleyecek

Webrazzi Online konferansımızda bugün Yapı Kredi'den Mobil Servisler ve Direkt Bankacılık Müdürü Esat Belhan'ı da ağırladık. Yazılım geliştirme dünyasına bankacılık tarafından yaklaşan Esat Belhan, yakında tanıtılacak Code Yapı Kredi'nin ilk duyurusunu Webrazzi Online sahnesinde yaptı.

Esat Belhan, önümüzdeki yıl itibarıyla Türkiye'de kod okuryazarlığı derslerinin müfredata gireceğini hatırlattı ve Code Yapı Kredi adında oldukça kapsamlı ve etkin bir program başlatacaklarını açıkladı.

Belhan'ın paylaştığı bilgilere göre Code Yapı Kredi, beş kademeli (kodlama eğitimleri, açık bankacılık API ve finansal rehberlik, kuluçka, hızlandırma, yatırım) bir program. Çevrimiçi ve Türkçe büyük bir içerik havuzu hazırlayacaklarını söyleyen Belhan, aynı zamanda fiziksel ortamlarda etkinlik düzenleyeceklerini de ekledi.

İlkokuldan üniversiteye uzanan kapsamlı bir program

İlkokullardan üniversitelere kadar kodlama eğitimi vermek isteyen Code Yapı Kredi, yukarıda bahsettiğim beş kademede Türkiye ekosistemine yetenek, fikir, ürün denemeleri, ticarileşmemiş ürünler ve nihai fintek girişimleri kazandırmayı hedefliyor. Kısacası A'dan Z'ye kapsamlı ve uzun soluklu bir programın hazırlıkları yapılıyor.

Esat Belhan da projenin en büyük amacının dijital düşünebilen, algoritmik yetenekleri gelişmiş bir nesil yetişmesine katkıda bulunmak olduğunun altını çiziyor. Yapı Kredi'nin fintek girişimlerini bir tehdit değil, fırsat olarak gördüğünü de ekliyor. Yapı Kredi, uzun vadede kendi bankacılık arayüz ve API’larını da geliştiricilere açarak ekosisteme günçlü bir katkıda bulunmak istiyor.

2016 sonu faaliyete geçirilmesi planlanan Code Yapı Kredi hakkında yeni haberleri paylaşmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.