Samsung, Galaxy Note 7 satışlarını da durdurdu; kullanıcılardan cihazlarını kapatmalarını istedi

Samsung, Galaxy Note 7 satışlarını da durdurdu; kullanıcılardan cihazlarını kapatmalarını istedi

Samsung'un Galaxy Note 7 krizinde ikinci dalga toplatma kararı artık resmi. Dün, cihazın üretimini durduracağı yönünde haberlerle gündeme gelen Samsung, konuyla ilgili resmi açıklamasında, Galaxy Note 7 satışlarını durdurduğunu ve kullanıcıların cihazlarını kapatıp, Galaxy Note 7 kullanmayı bırakmalarını istedi.

Samsung tarafından 11 Ekim'de yapılan yazılı açıklamada, değiştirilen Galaxy Note 7'lerle ilgili vakaların araştırılmaya başlandığı belirtiliyor. Buna göre Samsung, incelemeler devam ederken, tüketici güvenliğini önceliklendirerek, tüm telekom operatörleri ve perakende ortaklarıyla Galaxy Note 7 satışlarını durduruyor.

Samsung, orijinal ya da değişimi yapılmış tüm Galaxy Note 7 sahiplerinin cihazlarını kapatmaları gerektiğini de belirtiyor. Güney Koreli haber kaynaklarına göre Samsung, Galaxy Note 7'nin üretimini kalıcı olarak durdurup, markayı da rafa kaldıracak. Gerek Samsung gerek Güney Kore ekonomisi açısından riskli bir karar olsa da Samsung için Galaxy Note 7 krizinin maliyetinin halihazırda 2 milyar doları geçtiği tahmin ediliyor. Samsung'un Galaxy Note 7'yi çöpe atması durumunda bu maliyetin 17 milyar dolara çıkabileceği de notlar arasında. Krizin uzun vadeli etkisinin faturası çok daha ağır olabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.