Teknoloji milyarderleri, yaşadığımıza inandıkları Matrix benzeri simülasyondan bizleri çıkarmayı hedefliyor!

Teknoloji milyarderleri, yaşadığımıza inandıkları Matrix benzeri simülasyondan bizleri çıkarmayı hedefliyor!

Dünyanın en zengin ve güçlü insanlarının bir kısmı, ünlü sinema filmi Matrix’teki gibi bir simülasyon içerisinde yaşadığımıza inanıyor ve bu konuda bir şeyler yapma hazırlığındalar.

Yaşadığımız dünyanın aslında bir illüzyon olup olmadığı konusunda emin olamamız, filozofların yıllardır üzerine düşündükleri bir mesele. Bu konudaki endişeler, teknolojinin gelişmesi ve yapay zekanın ilerlemesi ile birlikte daha da artmış durumda.

Amerikalı gazeteci Tad Friend, Kaliforniya merkezli Y Combinator şirketinin başındaki isim Sam Altman ile bu simülasyon hipotezi ile ilgili bir röportaj yaptı. Friend, röportaj sonrası şunları söyledi: “Silikon Vadisi’ndeki birçok insan simülasyon hipotezini takıntı haline getirmiş durumda. Bizim gerçeklik olarak algıladığımızın asıl gerçekliğin bir simülasyonu olduğu düşüncesi bu. Silikon Vadisi’nin iki teknoloji milyarderi bizleri, içerisinde yaşadığımıza inandıkları bu simülasyondan çıkarmak için bir projeyi destekliyor."

Friend, söz konusu iki milyarderin kim olduğunu ya da Altman’ın bunlardan biri olup olmadığı konusunda açıklama yapmadı.

Ünlü girişimci Elon Musk da geçtiğimiz aylarda bu konu hakkında konuşmuştu. Yaşadığımız gerçekliğin bir simülasyon olmama olasılığının milyarda bir olduğunu söyleyen Musk, teknolojinin sürekli katlanarak giden bir hızda gelişmesiyle birlikte gelecekte, gerçekliğin sanal gerçeklikten ayırt edilemeyecek bir duruma geleceğini söyledi ve ekledi: "Eğer böyle bir durum olasılık dahilinde ise, halihazırda şimdi de bu durumu yaşıyor ve farkedemiyor olabiliriz.”

Altman da aynı endişeyi taşıdığını ve etrafımızdaki cihazların en sonunda evrendeki bütün bilincin sonunu getireceğini düşündüğünü söyledi. Böyle bir durumda başımıza gelebilecek en iyi olayın, insan beyni ile bilgisayarların birleşmesi olduğunu ve belki de bilincimizin bir bulut depolama sistemine aktarılabileceğini söyledi. Altman'ın son sözleri ise şunlar oldu: "Birleşme bizim tek umudumuz olabilir. Birleşme olmadan ya insanlar yapay zekayı kontrol eder ya da yapay zeka insanları."

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.