Didi Chuxing de kendi sürücüsüz otomobilini üretmek istiyor

Didi Chuxing de kendi sürücüsüz otomobilini üretmek istiyor

Haziran ayında 7,3 milyar dolarlık dev bir yatırım turunu kapatan Didi Chuxing, Uber'i Çin'de yenmeyi başardı ama sürücüsüz otomobil tarafında da Uber'den alt kalmak istemiyor. Didi Chuxing'in kurucu ortaklarından CEO Cheng Wei, sürücüsüz otomobil geliştirme peşinde olduklarını söylüyor.

Cheng Wei'nin Bloomberg'e verdiği röportaja göre Çinli şirket Silikon Vadisi'ndeki veri bilimcileri işe almak için çabalıyor. Bu çabanın arkasında da otonom araç geliştirme fikri yatıyor. Diğer yandan Intel Labs'ın eski yöneticisi ve Pekin merkezli otonom araç şirketi UiSee Technology'yi kuran Gansha Wu'yu ekibine katmak için görüşmeler sürdürüyor.

Didi'nin Uber'e otonom araç konusunda rakip olmak istediğini söylüyoruz ama Uber'in bu konuda ciddi çalışmalar yürüttüğünü ve belli bir yol katetmek istediğini de eklemeden geçmeyelim. Uber, son olarak Pittsburgh'da otonom araç çağırma konusunda pilot bir program uygulamaya koymuştu.

Diğer yandan Didi Chuxing'in bu alanda gizli planları olan Apple'dan 1 milyar dolarlık bir destek aldığını da hatırlatalım. Tamamen elektrikli yeni otonom aracını 2018’de yollara çıkarmak isteyen ve test sürüşleri için California’dan izin alan Baidu ise Didi'nin Çin'deki rakibi olarak görülebilir.

Bakalım halen borsaya açılmayan Uber ve Didi Chuxing arasındaki rekabet sürücüsüz alanında nereye varacak. Zira otonom araçlarla yolcu taşımayı başlatmak her iki girişim için de çok büyük bir değişimin başlangıcına işaret ediyor...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.