Capital One, online fiyat takibi girişimi Paribus'ı satın aldı

Capital One, online fiyat takibi girişimi Paribus'ı satın aldı

ABD merkezli banka ve finans şirketi Capital One, fintech alanında faaliyet gösteren önemli bir girişimi daha satın aldığını duyurdu. Paribus adı verilen girişimi satın alan Capital One, online olarak fiyatları takip eden bu girişimi çalışanları ve geliştirdiği teknolojiyi ile kendi bünyesine kattı.

Paribus adlı girişimin temel mantığı, bir ürünü satın almanızın ardından o ürünün fiyatının takip edilmesine yardımcı olan otomatize edilmiş bir uygulama. Paribus girişimi satın aldığınız ürünlerin gelen kutunuzdaki faturalarını inceliyor ve o ürünlerin takibini yaparak, fiyatı düşen ürünleri size haber veriyor. Bildiğiniz üzere özellikle ABD'de pek çok mağazanın en iyi fiyat garantisi bulunuyor. Ancak fiyat karşılaştırmaları konusunda çok alternatif yok ve Paribus sizin için bu çalışmayı otomatik olarak yapıyor. Paribus'a gelen kutunuzu incelemesi için yetki vermeniz yeterli. Girişim yaptığınız satın alma işlemlerini sizin için inceliyor, gerçek zamanlı olarak fiyat karşılaştırması yapıyor ve daha uygun fiyatlı ürünleri bulmanızı sağlıyor. Böylece tüketiciler, mağazaların verdiği en iyi fiyat garantisi konusunda baskı yapmış ve haklarını büyük oranda aramış oluyorlar.

Paribus'ın servisi Amazon, Best Buy, Walmart, Target, Macy’s ve benzeri pek çok büyük online perakende mağazalarını da sizin yerinize takip ediyor. Girişimi denemek için Gmail, Outlook veya Yahoo altyapısı ile çalışan elektronik posta adreslerine sahip olmanız ise şart. Bugüne dek 2.22 milyon dolarlık yatırım toplamayı başaran Paribus'ın 12 kişiden oluşan ekibi Capital One bünyesinde çalışmaya devam edecek. Paribus'ın kurucuları Eric Glyman ve Karim Atiyeh ise Capital One'a Kıdemli Direktör pozisyonunda katılacak. Şu anda 700 binden fazla kullanıcısı bulunan Paribus için Capital One'ın ne kadarlık bir tutar ödediği ise şimdilik gizli tutuluyor. Ancak Paribus girişiminin satın alımı Capital One için bir ilk değil ve banka girişimlere yatırım yapmayı sürdürecek gibi gözüküyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.