Samsung yeni nesil yapay zeka asistanı Viv'i satın alıyor

Viv'i satın almak üzere anlaşmaya vardığını duyuran Samsung, anlaşmanın finansal koşullarını henüz paylaşmıyor.
Samsung yeni nesil yapay zeka asistanı Viv'i satın alıyor

Siri'nin yapımcıları tarafından geliştirilen yeni nesil yapay zeka asistanı Viv, artık Samsung'un. Bugün yapılan yazılı açıklamada Viv'i satın almak üzere anlaşmaya vardığını duyuran Samsung, anlaşmanın finansal koşullarını henüz paylaşmıyor. Satın almayla birlikte Viv, Samsung'un başta akıllı telefonları olmak üzere giyilebilirler ve akıllı ev gibi diğer mobil cihazlarında, sesin kullanıcı arayüzü haline gelmesinde yeni bir dönem başlatabilir.

İlk kez geçtiğimiz Mayıs'ta düzenlenen TechCrunch New York'ta tanıtılan Viv, Yapay Zeka alanında yaptıkları çalışmalarla tanınan Dag Kittlaus, Adam Cheyer ve Chris Brigham'ın ortak girişimi. Satın almayla birlikte çalışmalarına Samsung çatısı altında devam edecek olan üçlü, operasyonlarını bağımsız bir şekilde sürdürebilecek, Samsung'un açıklamasına göre. Halihazırda kullanıcıdan öğrenen bir yapıya sahip olan Viv için Samsung satın alması, kendi başına bu sürede başarması mümkün olmayan bir ölçeklenme demek. Kurucu ortağı Dag Kittlaus, TechCrunch'a yaptığı açıklamada, yılda 500 milyon cihaz satan Samsung ile Viv'in aynı anda birden fazla yerde bulunma hedefine ulaşacağını söylüyor.

viv-Dag-Kittlaus

Samsung'un gerek pazarın gittiği yön, gerek Apple başta olmak üzere rakipleri düşünüldüğünde Viv ile önemli bir açığını kapattığı ortada. Viv'in hem kullanıcı hem geliştiriciler düşünülerek geliştirilen entegrasyona açık yapısı ise Samsung için biçilmiş kaftan.

Samsung tarafında, Viv'in platformunun Samsung'un cihazları, servisleri ve küresel kaynaklarıyla kombine edildiğinde, yeni nesil Yapay Zeka çözümlerinin geliştirilmesinde öncü rol üstlenebileceğine vurgu var. Halihazırda Viv sisteminin açık yapısını korumayı planlayan Samsung, yeni nesil akıllı asistanı kendi cihazlarında kullanmanın ötesinde bir vizyona sahip.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.