Mercedes-Benz 2018 yılında Formula E'ye katılabilir

Mercedes-Benz 2018 yılında Formula E'ye katılabilir

Alman otomobil üreticisi Mercedes-Benz, elektrikli otomobillerin yarıştığı Formula E serisinin beşinci sezonuna katılmak amacıyla opsiyon anlaşmasına imza attığını duyurdu.

Mercedes-Benz Grand Prix Ltd ve Formula E Operations Ltd şirketleri arasında yapılan anlaşmayla birlikte, Mercedes-Benz'in FIA Formula E şampiyona katılma şansı elde edebilir. Her sezon 12 yakımın yarıştığı Formula E'de, 2018/2019 sezonunda yarışacak takımlarnda birisi de Mercedes-Benz olabilir. Şu ana dek mevcut takımlar da göz önüne alındığında toplamda 10 takımın beşinci sezonda yarışıyor olması bekleniyor.

Mercedes-Benz motor sporlarının patronu Toto Wolff yaptığı açıklamada, Formula E'nin büyümesini müthiş bir ilgiyle izlediklerini dile getirirken, beşinci sezon için yaptıkları bu anlaşmadan büyük mutluluk duyduklarını açıkladı.

Mercedes-Benz son olarak tamamen elektrikli otomobil SUV modeli Generation EQ'yu da 2019 yılında yollarda olacağını açıklamıştı. Böylece Mercedes-Benz hem motor sporları anlamında hem binek otomobiller anlamında elektrili bir geleceğe doğru gittiğini göstermiş oluyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.