Facebook Sayfalar kullanan işletmeler artık ürünlerini etiketleyebilecek

Facebook Sayfalar kullanan işletmeler artık ürünlerini etiketleyebilecek

Facebook Sayfalar kullanan işletmeler, markalar ve kurumsal şirketler artık ürünlerini gönderilerinde etiketleyebilecek. Sayfanın paylaştığı gönderide etiketlenen ürüne tıklayan herkes ürünle ilgili daha fazla bilgi sahibi olabilecekleri başka bir sayfaya yönlendirilecek.

Facebook yetkililerinden gelen açıklamaya göre sadece sayfalarında ürün kataloğu ya da dükkan kısmı olan işletme ve kuruluşlar bu özellikten yararlanabilecek.

Sayfa üzerinden doğrudan ürün satma olanağı veren dükkanlar sayesinde müşteriler Facebook’u terk etmeden bütün satış işlemlerini gerçekleştirebiliyor. İşletmeler de ürün katalogları oluşturup ürünlerini farklı koleksiyonlara bölebiliyor, müşterilerden gelen siparişleri yönetebiliyor ve ürün tanıtımı için Facebook reklamı yayınlayabiliyor. Bir pazarlama kanalı olarak Facebook Sayfalar kullanan işletmeler bunlara ek olarak takipçilerini iyi tanımalı ve hangi içeriği tam olarak ne zaman yayınlayacağını iyi bilmeli.

Henüz test aşamasında olan ürün etiketleme özelliği ise şirketlerin ürünlerini pazarlamasında yeni bir kapı aralıyor olabilir. Üstelik şimdilik ücretsiz olarak. Facebook’un ileride bu özellik üzerinden de maddi kazanç sağlayacak yollar bulması olası.

ürün etiketleme özelliği

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.