Canlı yayın sitesi Twitch, Amazon Prime kullanıcılarına yeni bir hizmet sunuyor

Canlı yayın sitesi Twitch, Amazon Prime kullanıcılarına yeni bir hizmet sunuyor

Amazon'un iki sene önce 970 milyon dolara satın aldığı canlı yayın platformu Twitch, Amazon Prime kullanıcılarına sürpriz bir yenilik getirdi. Artık Twitch’i Twitch Prime olarak kullanacak olan kullanıcılar, reklamsız canlı yayın izleyebilme ve Amazon.com'daki oyunları indirimli satın alabilme gibi özellikler elde ediyor. Twitch Prime şimdilik sadece Amazon Prime kullanıcılarına özel, yani kendi başına bir üyelik sistemi değil.

Twitch Prime ile birlikte kullanıcılar ayrıca 30 günlüğüne ücretsiz olarak istedikleri bir kanala abone olabilecek. Daha önceleri üyeler abone oldukları kanal sahibine aylık 5 dolar ödeyerek maddi yardımda bulunmuş oluyordu. Şimdi ise, Amazon seçilen bir kanalın abonelik ücretini ödeyerek,en azından sadece bir kanal için kullanıcıları bu yükten kurtarıyor.

Twitch uzun bir süredir sahibi Amazon’dan bağımsız bir şekilde bireysel oyunculara ve oyun şirketlerine canlı yayın hizmeti veriyordu. Şimdilerde ise bu durum değişmiş gözüküyor. Amazon bazı televizyon programlarının pilot bölümlerini bu platformda oynatmıştı. Geçtiğimiz günlerde de oyun platformuna adım attığı şirketi Amazon Game Studios, Twitch entegreli yeni oyunu Breakaway’i tanıttı. Oyunda, Twitch tarafından oyun dünyası için geliştirilen yeni dijital para birimi Stream+ kullanılacak.

twitch prime avantajları

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.