Kalori hesaplama uygulaması Lose It, yediklerinizi artık fotoğrafından tanıyor!

Kalori hesaplama uygulaması Lose It, yediklerinizi artık fotoğrafından tanıyor!

waffle ve kızarmış tavuk

Diyet yapanlar için geliştirilen Lose It uygulaması yeni özelliği Snap It’i tanıttı. Kalori hesaplamak için artık yediklerinizin sadece fotoğrafını çekmek yeterli.

Hali hazırda çoğu kilo vermeye yardımcı uygulamalar yediklerinizi takip edebilmek için birçok fonksiyon sunuyor. İçtiğiniz sütün barkodunu bile okutarak günlüğünüze kaydedebiliyor ya da yediklerinizi elle programa girebiliyorsunuz. Ancak bu durum bir süreden sonra sıkıcı hale gelebiliyor ve kullanıcılar diyetlerine devam edebilmek için daha basit bir yol arayışına giriyor.

İşte bu noktada Lose It uygulaması yeni çıkan Snap It özelliği ile kullanıcılara cazip gelebilir. Görsel tanıma teknolojisinin kullanıldığı Snap It ile artık yediğiniz yemeğin fotoğrafını çekip arkanıza yaslanabilirsiniz. Zira program sizin için yediklerinizin kalorisini ve besin değerlerini hesaplayarak bunları yeme-içme günlüğünüze kaydediyor. Daha doğrusu öyle yaptığını iddia ediyor. Kullanıcılardan karışık yorumlar alan Snap It, özellikle birden fazla gıdanın olduğu fotoğraflarda tam olarak beklenileni veremiyor ve yemekleri doğru seçemiyor. Henüz yeni duyurulduğunu da unutmamak gerek. İlerleyen zamanlardaki güncellemelerle bu özellik daha da iyileştirilebilir.

Lose It uygulamasının resmi sitesine göre program şimdiden kullanıcılarına toplam 23 milyon kilo verdirmiş durumda. Geçtiğimiz sene Google da benzer bir proje yürütme aşamasında olduğunu açıklamıştı. İndirilebilir bir sürümünün ne zaman geleceği belli olmayan Im2Calories uygulaması da görsel tanıma teknolojisini kullanacak ve kullanıcıların kalori hesaplamasına yardımcı olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.