Inditex, Türkiye'de ZARA, Bershka ve Oysho markalarıyla Ekim'de e-ticarete başlıyor

Inditex, Türkiye'de ZARA, Bershka ve Oysho markalarıyla Ekim'de e-ticarete başlıyor

Dünyanın en büyük hazır giyim perakendecisi Inditex, 2016 yılında rotasını online satışlar olarak belirledi. Bu kapsamda e-ticaret açılımına dünya genelinde hız veren şirket, başta fast fashion devi ZARA olmak üzere Türkiye'deki popüler markalarının online satışlarını Ekim'de başlatıyor.

InWallet uygulamasıyla mobil ödemelere adım attı 

Geçtiğimiz Mart'ta fiziksel mağaza açılışlarını dünya genelinde yavaşlatacağını açıklayan Inditex, büyüme için online satışlara odaklanacağını duyurmuştu. Bu süreçte online satışı 11 yeni ülkeye açan Inditex'in Eylül ayı itibariyle, e-ticaret mağazası açtığı ülke sayısı 40'a çıktı. Bu yıl teknoloji yatırımlarını  arttıran Inditex, yakın zamanda İspanya'daki tüm mağazalarında InWallet adında mobil ödeme uygulamasını kullandırmaya başladı. Inditex, mobil ödemeyi, önümüzdeki dönemlerde faaliyet gösterdiği tüm ülkelerde, tüm markalarının mobil uygulamalarına entegre etmeyi planlıyor.

bershka-eticaret

ZARA, Bershka ve Oysho Türkiye'de online satışlara Ekim'de başlıyor

Türkiye'de ZARA ile birlikte Pull&Bear, Massimo Dutti, Stradivarius, Oysho, Zara Home ve Bershka markalarıyla faaliyet gösteren Inditex, ZARA'nın online satışlarını 5 Ekim'de başlatıyor. Bu tarihten itibaren kullanıcıların Zara.com.tr üzerinden incelediği ürünleri, satın alması da, haliyle, mümkün olacak. Bununla birlikte Bershka markasının da Türkiye'de e-ticarete Ekim ayı içinde başlaması planlanıyor. Oysho için belirlenen tarihse 13 Ekim.

Inditex'in Türkiye'de diğer markalarının online satışlara ne zaman başlayacağıyla ilgili tarihler netleşmedi ancak Inditex CEO'su Pablo Isla, geçtiğimiz Mart'ta sahip olduğu sekiz markanın tümünün Avrupa ve Türkiye'de e-ticaret kanalının bu yıl sonuna kadar aktive edileceğini söylemişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.