Google, Android Wear 2.0’ın üçüncü geliştirici önizleme sürümünü yayınladı 

Google, Android Wear 2.0’ın üçüncü geliştirici önizleme sürümünü yayınladı 

akilli-saat

Google'ın giyilebilir cihazlara yönelik geliştirdiği işletim sistemi Android Wear 2.0 için yeni geliştirici önizleme sürümü yayınlandı. Google, geçtiğimiz aylarda gerçekleşen I/O 2016’da en son versiyonun sonbaharda geleceğini bildirmişti, ancak aldığı geri bildirimler neticesinde güncellemeyi 2017’nin başlarına ertelediğini duyurdu.

“Önemli olana bağlı kalmak” mottosuyla geliştirilen Android Wear 2.0’ın önümüzdeki aylarda yeni akıllı saatlerle birlikte görücüye çıkacağı ortada. Bu durum, bu zamana kadar akıllı saat pazarında istediği hakimiyeti kuramayan Google açısından ekstra bir baskı yaratabilir. Apple watchOS’in gölgesinden kurtulması belki de bu son güncelleme ile mümkün olacak.

Bu önizleme sürümüyle Android Wear 2.0’a sahip akıllı saatler daha bağımsız hale geliyor. Kullanıcılar artık akıllı saatlerindeki Google Play üzerinden istedikleri uygulamayı telefonlarıyla eşleşme gerekmeksizin doğrudan indirebilecekler. Uygulama geliştiriciler artık Android Wear 2.0 uygulamalarını Google Play’de beğeniye sunabilecek. Bu durumun özellikle iPhone kullancılarını sevindireceği gözüküyor.

Google I/O 2016’da duyurduğu ancak daha önceki önizlemelere koymadığı yeni özellikleri de 3.önizleme sürümünde akıllı saat meraklılarıyla buluşturdu. Akıllı cevap (smart reply) özelliği sayesinde artık koşu bandında ısınırken “Ne var ne yok?” tarzı sorulara, soruya uygun üretilmiş olası cevaplar arasından, tek bir dokunmayla cevap verebileceğiz. Ayrıca Google fit için 3.parti desteği ve el yazısı tanıma özelliği de gelen yenilikler arasında.

Son sürümdeki yenilikler

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.