3D bioprint saç dökülmesi için çare olabilir mi?

3D bioprint saç dökülmesi için çare olabilir mi?

sacsiz_adamL’Oréal doku mühendisliğinde 30 yıllık deneyimi olan, saç biyolojisi alanında yetkinliğe erişmiş bir kuruluş. Ünlü kozmetik firması şimdi de 3D bioprint çalışmalarını yoğunlaştıran Fransız biyoteknoloji şirketi Poietis ile ortak bir proje yürütmeye hazırlanıyor.

Saçın oluşmasından sorumlu saç folikülünü 3D biyobaskı tekniği ile üretmeye çalışacak olan L’Oréal-Poietis ikilisi bu süreçte tatmin edici bir sonuç alabilmenin en az 3 yıl süreceği söylüyor.

Daha önce de başka bir biyo-mühendislik şirketi Organovo işbirliğiyle üç boyutlu baskı tekniğini kullanarak insan derisi üretmeyi başaran L’Oréal, yeni projelerinde başarılı olabilmek için sınırları zorlamak durumunda kalabilir. Saç folikülleri deri hücrelerinden daha kompleks bir yapıya sahip ve sadece bir folikül 15 farklı hücrenin birleşmesinden oluşuyor. Poietis, bu proje için daha önceleri geliştirmiş olduğu lazer yardımlı biyobaskı tekniğinden yararlanacak.,

Saç dökülmesi tedavisinde kullanılacak mı?

Poietis CEO’su Fabien Guillemot şu ana kadarki en karmaşık biyobaskı projelerinden birini yürüteceklerini söylüyor. Ancak henüz saç dökülmesi için olası bir tedavi yöntemi olup olmayacağı konusunda çok da fazla heyecanlanmamak lazım. Poietis sözcüsü Amy Johnson daha da gerçekçi konuşmuş ve işin maddi boyutuna dikkat çekmiş: “Bu teknolojinin bütün saç dökülmesi tipleri için çözüm üretebileceği konusunda soru işaretlerimiz var. Ayrıca, bu yeni teknolojinin başarılı bir şekilde kullanıldığını düşünelim. Henüz saç implantları bile isteyen herkes tarafından maddi sebeplerle kullanılamıyorken, kaç kişinin bu yeni teknoloji (biyobaskı) ürünlerini kullanmaya gücü yetecek?”

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.