Line, Snapchat benzeri uygulama Snow'un yüzde 25'ini satın aldı

Line, Snapchat benzeri uygulama Snow'un yüzde 25'ini satın aldı

Popüler mobil mesajlaşma uygulaması Line, Snapchat'e benzer bir uygulama olan Snow'a (iOS, Android) 50 milyar KRW yani 45 milyon dolar yatırım yapıyor. Yatırımın dikkat çeken bir yönü ise Snow'un Line'ın kardeş şirketi olması.

Facebook ve Instagram'ın dahi popülerleşmesine engel olamadığı Snapchat, elbette Line için de önemli bir rakip. Uzakdoğu pazarında popüler olan Line, temmuz ayında yılın en büyük açılışını yapmış 1,1 milyar toplamayı başarmıştı. Piyasa değerini yükseltmek ve yatırımcılarını mutlu etmek isteyen Line, bu yatırımla Snow'un yüzde 25'ine sahip olacak.

Diğer yandan Line'ın çatı şirketi Naver, aynı zamanda Snow'un da çatı şirketi. Yani Line'ın kardeş şirketine yatırım yaptığını söyleyebiliriz. 30'dan farklı filtre ve 700 etikete sahip olan Snow, The New York Times'ın geçtiği resmi olmayan bilgiye göre haziran ayında 30 milyon indirme sayısını geçmiş. Line'ın aktif kullanıcı sayısı ise son bilgilere göre 218 milyonun üzerinde.

Snow da Line gibi Japonya, Kore, Çin gibi Uzakdoğu pazarlarında da popülerleşen bir uygulama. Dolayısıyla Line kullanıcılarını da etkilemesi kolay gözüküyor. Geçen yıl yüzde 6 büyüme kaydeden Line'ın kendi kullanıcı sayısını Snow sayesinde artırıp artırmayacağını ise zaman gösterecek.

Line her ne kadar dünyanın en popüler mesajlaşma uygulamalarından biri olsa da 2015’te 1 milyar dolar gelir elde etmiş ve yılı 76 milyon zararla kapatmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.