Satış süreci için Goldman Sachs'la anlaşan Twitter'ın potansiyel alıcıları belirmeye başladı

Satış süreci için Goldman Sachs'la anlaşan Twitter'ın potansiyel alıcıları belirmeye başladı

Sosyal ağ Twitter, satış sürecinin yönetilmesi konusunda ABD'nin önde gelen finans kuruluşlarından Goldman Sachs ve Allen & Co. ile anlaşmaya vardı.

Bildiğiniz üzere Twitter son yönetim kurulu toplantısında satış kararını görüşmek üzere bir araya gelmişti. Twitter'ın üst düzey yöneticilerinin bu toplantısından sonra karar satış yönünde çıkmış olacak ki, Twitter'ın talipleri de yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı.

Twitter'ı satın alacağı konuşulan firmalardan birisi internetin dev arama motoru Google. Ancak Google cephesinden gelen resmi bir teklif ya da açıklama yok gibi gözüküyor. Konuya yakın başka kaynaklar ise resmi teklif yapmamış olsa da Salesforce'un Twitter ile ciddi olarak ilg,lendiği ve teklif sunabileceği yönünde konuşuluyor.

Twitter ile ilgilenen bir diğer firma ise Disney olmuş. Disney'in bu alanda Twitter ile ilgilenmesinin sebebi ise, Twitter'ın kurucu ortağı Jack Dorsey hali hazırda Walt Disney Company'nin yönetim kurulu üyelerinden. Bu da Disney'in Twitter'ı alması konusunda içeriden güçlü bir desteği olduğunu da gösteriyor. Yakın gelecekte Twitter'a daha çok talip çıkabilir ve sanıyoruz kısa bir zaman diliminde Twitter'ın satış haberini de sizlerle paylaşacağız gibi gözüküyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.