Microsoft ile Merrill Lynch blockchain tabanlı bir finansal işlem altyapısı geliştirecek

Microsoft ile Merrill Lynch blockchain tabanlı bir finansal işlem altyapısı geliştirecek

microsoftMicrosoft, ABD'nin en büyük yatırım bankalarından biri olan Merrill Lynch ile birlikte blockchain tabanlı bir finansal işlem altyapısı geliştirecek.

Reuters'in Cenevre'de düzenlenen Sibos Finansal Servisler Konferansından aktardığı bilgilere göre Microsoft ile Merrill Lynch bu yeni sistem ile ticari finansal işlemlerin daha hızlı, daha ucuz, daha güvenli ve daha şeffaf olmasını amaçlıyor.

Merrill Lynch, 2008 yılında Bank of America tarafından satın alınmıştı ve Microsoft gibi bir dev ile ortaklığa gitmesi blockchain'e duyulan güvenin önemli bir göstergesi olacak. İki dev şirket geliştirdikleri teknoloji kullanmanın yanısıra diğer şirketlere de satabilecek. Platform Microsoft'un bulut platformu Microsoft Azure üzerinde inşa edilecek ve günlerce süren ticari finansal işlemlerin çok kısa süreler içinde tamamlanmasını sağlayacak.

Elektronik kayıt ve işlem takip altyapısı blockchain, bildiğiniz gibi Bitcoin'in de altında yatan teknoloji. Aracıları devreden çıkararak iki nokta arasındaki işlemleri hızlı bir şekilde gerçekleştiriyor. Merrill Lynch ve Microsoft bu yeni sistemle kağıt üzerinde yapılan usulsüzlüklerin de önüne geçmeyi hedefliyor.

Geçtiğimiz aylar içinde Bitnet’i satın alan Rakuten, blockchain odaklı Ar-Ge merkezi kuracağını duyurmuş ve dünyanın en büyük bankalarından Deutsche Bank, Santander, BNY Mellon, UBS blockchain tabanlı yeni bir dijital “para birimi” geliştirmek üzere anlaştığını açıklamıştı. Barclays ise blockchain altyapısını kullanarak İsrailli bir girişimle ilk gerçek dünya ticari anlaşmasını bu ay içinde gerçekleştirdiğini paylaşmıştı.

Microsoft, 2014'te bitcoin ile ödeme almaya başlamış, 2016 yılında Bitcoin'i kullanımdan kaldırmasının yanlışlıkla olduğunu açıklamıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.