Facebook'un "fikir babası" 19 Ekim'de İstanbul'a geliyor!

Facebook'un

Facebook'un tartışmalı geçmişini bilenler için, Divya Narendra ismi tanıdık gelebilir. The Social Network filminden de hatırlayacağınız üzere Divya Narendra ve Winklevoss ikizleri, Mark Zuckerberg'i fikri mülkiyet ihlalinden dolayı mahkemeye vermişlerdi.

Bir tarafta Mark Zuckerberg diğer tarafta Narendra ve Winklevoss kardeşler. Bilindiği gibi iki taraf da Facebook'un kendi fikri olduğunu iddia etti. Bu drama basına yansıyan haberlere göre taraflar arasında 65 milyon dolarlık bir anlaşma ile sonlanmıştı.

2004 yılında Winklevoss kardeşler ve Narendra'nın kurduğu ConnectU, Facebook kurucusu Mark Zuckerberg'e karşı sözlü anlaşmayı bozduğundan dolayı dava açtı.

2010 yılının Mayıs ayında, ConnectU anlaşmayı bitirmek istedi ve Facebook'u menkul dolandırıcılık ile suçladı. İddaalara göre Facebook ilgili hisse değerini 45 milyon yerine 11 milyon dolar gösterdi. Bunun anlamı anlaşmanın değerinin 65 milyon dolar yerine 31 milyon dolara inmesiydi.

2004 yılında Harvard'dan mezun olduktan sonra, Facebook ile davası hala devam ederken Credit Suisse ve Sowood Capital'da analist olarak çalışan Narendra 2007 yılındaki finansal krizin başlangıcında, Sowood'un çöküşü öncesinde ortaya koyduğu işbirliği ve yatırım önerileri ile şu anda kurucusu olduğu SumZero'nun oluşmasında büyük bir etken oldu.

Yeni bir iş konsepti fikri ile, Divya memleketi New York'a taşındı ve Harvard'dan sınıf arkadaşı Aalap Mehadevia ile sitenin beta sürümü üzerinde çalışmaya başladı. SumZero ile yatırım fonlarıyla profesyonel yatırımcılar aynı ağda toplamayı başaran Narendra 2012 yılından beri SumZero'nun başında.

Divya Narendra Webrazzi Summit 2016 için İstanbul'a geliyor

Her yıl sektöre yön veren konu ve konuşmacıları ile yılın gündemini belirlediğimiz Webrazzi Summit 2016 sahnesinde etkinlik ekibimizin özel seçimi ile heyecan verici hikayesi ile Divya Narenda'yı dinleyeceğiz. Girişimcilere ders olabilecek hikayesi ile Arda Kutsal ile samimi bir söyleşi gerçekleştirecek Narendra böylelikle ilk kez İstanbul'da Türk girişimciler ile bir araya gelmiş olacak.

Webrazzi Summit 2016’nın kesinleşen tüm konuşmacılarını buradan inceleyebilirsiniz. Dilerseniz bu seneki Webrazzi Summit için biletlerinizi hemen şimdi Webrazzi Store üzerinden (BKM Express indiriminden de yararlanabilirsiniz) satın alabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.