Earlybird destekli Dolap, ikinci el giysi pazar yeri uygulamalarının en yeni oyuncusu

Earlybird destekli Dolap, ikinci el giysi pazar yeri uygulamalarının en yeni oyuncusu

İkinci el giysiler için mobil öncelikli pazar yerleri arasındaki rekabet önümüzdeki dönemde ısınacak. Bu alana henüz birkaç ay önce giriş yapan Dolap, Earlybird Digital East Fund'ın tohum yatırım desteği ve kullanıcı odağıyla iddialı geliyor.

Geçtiğimiz Nisan ayında Cenk Çivici, Yiğit Darçın ve Hande İzmirlioğlu tarafından kurulan Dolap, ilk mobil uygulamasını Temmuz ayında yayınladı. App Store'da kısa sürede öne çıkan uygulamalar arasında gösterilen Dolap, indirilme sayısı ve büyüme oranı gibi metrikleri henüz paylaşmıyor. Ancak Dolap uygulaması App Store alışveriş kategorisinde sekizinci sıraya kadar yükseldi.

dolap-ekran

Dolap, elden çıkarmak istediğiniz giysileri kolaylıkla satışa sunmanızı sağlayan bir uygulama ve satışlardan yüzde 20 komisyon alarak gelir yaratıyor. Dolap'ın öncelikl hedefi ise kısa vadede büyüme değil. Online pazar yerlerinden alışverişe engel olduğu düşünülen sorunlara optimum çözümler getirmek isteyen Dolap, örneğin kargoyu bir maliyet olmaktan çıkarmayı planlıyor. Bunun için kargo şirketleriyle anlaşan Dolap, kullanıcıların sattıkları ürünleri, Dolap'tan aldıkları bir kod yardımıyla uygun fiyattan kargolamalarını sağlayacak. Cenk Çivici Yurtiçi Kargo ile bu hafta birlikte çalışmaya başladıklarını ve anlaşmayı bütün kargo şirketlerine yaymayı planladıklarını söylüyor.

Dolap'ın kullanıcı odaklı bir diğer yeniliyse alıcı ve satıcıların birbiriyle iletişim kurmasını sağlayan teklif özelliği. Satıcıların varsa pazarlık payını ilanlarına eklemelerini sağlayan özellik, alıcıların fiyat tekliflerini satıcılara iletmesini sağlıyor. Alışverişi daha eğlenceli hale getiren özellik, Dolap'ın bir topluluk oluşturmasına yardımcı olabilir.

Müşteri odaklı ürün iyileştirmelerinden sonra Dolap, ikinci fazda agresif büyümeye odaklanacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.