SwiftKey akıllı klavye uygulamasına nöral ağ modelini uyarladı

SwiftKey akıllı klavye uygulamasına nöral ağ modelini uyarladı

Microsoft'un geçtiğimiz Şubat'ta 250 milyon dolara satın aldığı akıllı klavye yapımcısı SwiftKey, mobilde ilk olduğunu iddia ettiği bir yeniliği duyurdu. Android uygulamasından başlayarak, "nöral dil modelini" uyarlayan SwiftKey, kullanıcılarına daha akıllı yazım tavsiyelerinde bulunma iddiasında.

Londra merkezli SwiftKey, SwiftKey Neural Alpha adlı uygulamasını geçtiğimiz yıldan bu yana Android'de test ediyordu. Yazım desteği için n-gram modelini takip eden SwiftKey'den farklı bir dil işleme motoru kullanmasıyla ayrışan bu uygulama, nöral ağ desteği sayesinde yazılanları "anlama" becerisine kavuştu. Zira n-gram modelinde tahminler, uygulamaya öğrettiğiniz cümle yapılarına ve kullanımlara göre yapılırken, nöral ağ modeli, yazıdaki kelimelerin anlamları ve konuşmanın bağlamına odaklanarak tahminler getiriyor.

SwiftKey yeniliği ilk olarak Android kullanıcılarına sunuyor. Bugün yalnızca İngilizce (ABD ve Birleşik Krallık) dillerine uyarlanan nöral ağ desteğinin önümüzdeki dönemde, klavyenin desteklediği 89 dile uyarlanması planlanıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.