500 Startups’ın Türkiye fonu 500 Istanbul aktif hale geldi, 5 yatırım açıklandı

500 Startups’ın Türkiye fonu 500 Istanbul aktif hale geldi, 5 yatırım açıklandı

Geçtiğimiz Ekim ayında sizlere dünyaca ünlü erken aşama yatırım şirketi 500 Startups'ın Türkiye'ye açılacağını duyurmuştuk.

Aradan geçen bir sene içinde bazı yatırımlar (Carbon ve Skyfunnel) duyuran 500 Istanbul; bugün itibarıyla 15 milyon dolarlık fonuyla resmi olarak aktif hale geldi ve sitesinde portföyündeki 5 girişime yer verdi.

Terminolojiye göre fonunun yarısını 'kapayan' (yani hazır hale getiren) 500 Istanbul; 500istanbul.co adresinde ekip üyeleri ve bugüne kadar gerçekleştirdiği 5 yatırımı açıkladı. Sizlerle paylaştığımız Carbon ve Skyfunnel'a ek olarak Plum, Mall IQ ve MovieLala 500 Istanbul'un yatırım yaptığı ilk 5 girişim arasında bulunuyor.

500 Istanbul fonunun şu an Yönetici Ortak olarak Rina Onur, Ortak olarak Enis Hulli ve Danışman olarak -Silikon Vadisi'nde yaşayan- Erbil Karaman'dan oluştuğunu da söyleyelim. Bu arada 500 Istanbul'un ilk yatırım ortağı olan Erhan Erdoğan ise kendi girişimi için ekipten ayrılmış durumda.

500 Istanbul ortakları Rina Onur ve Enis Hulli
500 Istanbul ortakları Rina Onur ve Enis Hulli

Kısa vadede çok sayıda yeni yatırıma imza atmasını beklediğimiz 500 Istanbul'un portföyünde şimdilik yer alan 5 girişim ise şu şekilde: kişilerin harcamalarını analiz edip onları daha çok para biriktirmeye teşvik edebilen bir uygulama olan Plum, mağaza içi alışveriş deneyimini iyileştiren ve lokasyon bazlı teknolojisiyle daha fazla satış yapılmasına yardımcı olan Mall IQ, sizlere daha önce tanıttığımız gibi kişiselleştirilmiş ve sosyal sinema/film platformu olan MovieLaLa, Eren Bali'nin Udemy'den sonraki (sağlık) girişimi Carbon ve son olarak mobil uygulamalar için kullanıcı bağlılığını arttırmaya yarayan SaaS girişim Skyfunnel.

"Türkiye ve Silikon Vadisi arasında güzel bir köprü oluşturmayı hedefliyoruz"

500 Istanbul'un Yönetici Ortağı Rina Onur'a fonla ilgili gelecek hedeflerini de sorduk. Geçmişte Peak Games ve Hemen Kiralık gibi girişimlerden hatırlayabileceğimiz Onur, bize şunları söyledi: "500 Startups, 500 Istanbul fonu lansmanı öncesinde bile yaptığı Türkiye ve Türk ekip yatırımlarıyla çok başarılı sonuçlar elde etti. Udemy, Mobile Action, Koding bu yatırımların sadece birkaçı.

Türkiye'deki ilk San Francisco bazlı fon olmamızdan dolayı, Türkiye ve Silikon Vadisi ekosistemi arasında güzel bir köprü oluşturmayı hedefliyoruz; çünkü doğru yönlendirme ve finansmanla, Türk ekiplerinde böyle bir potansiyel mevcut. Bölgeden global pazara açılabilecek fikirler ve ekipler bulma niyetindeyiz."

500 Istanbul ve yatırımlarını yakından takip edip sizleri de bilgilendireceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.