500 Startups Türkiye'ye 15 milyon dolar yatırım yapacağı 500 İstanbul fonunu duyurdu

500 Startups Türkiye'ye 15 milyon dolar yatırım yapacağı 500 İstanbul fonunu duyurdu

San Francisco merkezli erken aşama yatırım şirketi 500 Startups bildiğiniz gibi bir süre önce Türkiye'deki yatırım ekibini kurmuş ve yakından tanıdığımız Erhan Erdoğan, 500 Startups’ın Türkiye yatırım ortağı olmuştu. Bu gelişmenin ardından 500 Startups, Türkiye için 15 milyon dolar fon ayırdığını bir blog yazısıyla duyurdu.

500 İstanbul adı ile anılacak olan bu 15 milyon dolarlık fonun, önümüzdeki birkaç yıl içerisinde 100 civarında Türk girişimine yatırım yapması bekleniyor. 500 Startups'ın Türkiye'ye ayırdığı bu fondan önceki yatırımları arasında ise Connected2.me, Adphorus, Udemy, MobileAction ve Koding gibi Türkiye ile bağlantılı girişimler yer alıyor.

Gerek önceki yatırımlarıyla gerekse de Dave McClure'un ülkemize ziyaretleriyle 500 Startups aslında ülkemiz girişimcilik ekosistemine oldukça aşina durumdaydı. 15 milyon dolarlık fon hem yeni girişimlerimiz için, hem de dünyaca üne kavuşmuş bir yatırım şirketinin Türkiye'ye gösterdiği ilginin kanıtı olarak farklı yatırımcıları da ülkemize yönlendirebilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.