Apple Watch 2, yüzde 57 düşüş gösteren Apple Watch satışlarını yeniden diriltebilir

Apple Watch 2, yüzde 57 düşüş gösteren Apple Watch satışlarını yeniden diriltebilir

Apple'ın merak uyandıran iPhone 7 etkinliğine saatler kaldı ve bu etkinlikte yeni Apple Watch'un tanıtılmasını da ihtimal dahilinde. Peki Apple'ın akıllı saati bugüne kadar ne kadar satış yaptı?

IDC'nin paylaştığı tahminlere göre Apple Watch'un satışları geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 56,7 düşmüş. Geçen yılın 2. çeyreğinde 3,6 milyon satış yapan Apple, IDC'nin tahminlerine göre geçtiğimiz çeyrekte sadece 1,6 milyon Apple Watch satabilmiş. Üstelik bu alandaki rakipleri içinde satış kaybı yaşayan tek üretici Apple.

Apple-Watch-Satis

Bu rakamların resmi olarak doğrulanmamış olduğunun altını çizelim. Zira Apple, akıllı saatinin satış rakamları konusunda resmi açıklama yapmıyor. Tabi bu durum satışların pek de iyi gitmediğinin de bir göstergesi gibi duruyor. Diğer yandan IDC, küresel akıllı cihaz sevkiyatları konusundaki en önemli araştırma şirketlerinden biri ve bu öngörüleri dikkate almamamız için bir sebep yok.

Apple'ın halen Apple Watch 2'yi tanıtmamış olması da satışlardaki düşüş konusunda paylaşmamız gereken bir diğer detay. Bugüne kadar Apple Watch için yazılım güncellemesi yapmakla yetinen Apple, muhtemelen bu akşam beklenen yeni akıllı saatiyle karşımıza çıkacak ve bu gidişe bir diyecek.

Apple Watch 2'de neler olacak?

Apple Watch 2 konusunda beklenen yenilikleri de tekrarlayacak olursak; GPS çipi, daha iyi bir işlemci, daha uzun ömürlü pil, Face Time kamerası ve wireless özellikleri. Ve tabi daha ince ve daha hafif bir tasarım. Tabi tüm bunların ötesinde Apple Watch 2'nin fiyatı daha büyük bir soru işareti...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.