App Store'dan indirilen uygulama sayısı 140 milyarı, Apple Music 17 milyon aboneyi geçti

App Store'dan indirilen uygulama sayısı 140 milyarı, Apple Music 17 milyon aboneyi geçti

Apple'ın merakla beklenen iPhone 7 etkinliği Tim Cook ve James Cordon’ın birlikte göründüğü bir video ile başladı. Etkinliğe hareketli giriş yapan Tim Cook dikkatleri üzerine çekti ve her zamanki gibi Apple'a dair güncel ürün ve servis rakamlarını paylaşmaya başladı.

Etkinliğin canlı yayını devam ederken Apple Store'dan indirilen uygulama sayısını özellikle paylaşmanın gerekli olduğunu düşündük. Hatırlatmak gerekirse Apple, WWDC 2016'da 2 milyon uygulamaya ulaşan uygulama geliştiricilerinin 50 milyar dolar kazandırmıştı. Haziran ayındaki etkinlikte indirme sayısı da 130 milyar olarak paylaşılmıştı.

Yüzde 100'den fazla büyüme

Bugün ise App Store'dan uygulama indirme sayısının 140 milyarı geçtiğini paylaşıldı. Temmuz-Ağustos dönemi için yıllık 106 büyüme olduğunu paylaşan Cook'un açıklamalarından sonra Pokémon Go'nun bugüne kadar 500 milyondan fazla kez indirildiğini öğrendik. Pokémon GO oyuncularının oyunu oynarken katettiği yol da 4.6 milyar kilometreyi geçmiş.

Tim Cook'un paylaştığı önemli bir rakam da Apple Music abone sayısının 17 milyona ulaşmasıydı. Spotify’ın abone sayısı 40 milyona yaklaşıyor ama Apple Music'in de kendi iddiasını sürdürmeye devam edeceğini söylemek yanlış olmaz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.