2 milyon uygulamaya ulaşan App Store geliştiricilere 50 milyar dolar kazandırdı [WWDC 2016]

2 milyon uygulamaya ulaşan App Store geliştiricilere 50 milyar dolar kazandırdı [WWDC 2016]

apple-wwdc2016 Küresel geliştirici konferansını 27. kez düzenleyen Apple, geliştirici ekosistemi ve App Store konusunda kayda değer rakamlar paylaştı.

WWDC 2016'nın açılış konuşmasını yapan Tim Cook'un verdiği bilgilere göre Apple ekosistemine şimdiye kadar 13 milyon geliştirici kayıt olmuş. WWDC etkinliklerinde 74 farklı ülkeden 5 binden fazla katılımcı ağırlayan Apple'ın CEO'su, katılımcıların yüzde 72 oranında yeni isimlerden oluştuğunu da ekledi..

Şimdiye kadar 350 burs kazananı olduğunu söyleyen Tim Cook, 18 yaşın altında 12 katılımcının olduğunu da paylaştı ki bunlar arasında 9 yaşında bir kız çocuğu olduğunun da altını çizdi.

Geliştiriciler 2 milyon uygulama geliştirdi, 50 milyar dolar kazandı

Tim Cook, App Store'a dair uygulama ve indirme rakamları paylaştı. App Store'un sekizinci yılında 2 milyon uygulamayı geçtiklerini söyleyen Cook, indirme sayısının da 130 milyarı aştığını söyledi.

Geliştiricilere ödenen paranın da 50 milyar doları geçtiğini hatırlattı ki bu yılın Ocak ayında Apple, geliştiricilere 40 milyar dolar ödediğini paylaşmıştı. WWDC 13’te ise bu rakam 10 milyar dolar idi.

Görsel Kaynak: The Verge

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.