Twitter yönetimi şirketin satış kararını görüşmek üzere toplanıyor

Twitter yönetimi şirketin satış kararını görüşmek üzere toplanıyor

Twitter, yeni CEO'su Jack Dorsey ile geçen ilk yılında da duraklama döneminden çıkamadı. Şirketin kullanıcı bazında büyümesi ve gelirlerindeki artış beklentileri veremezken, yaptığı geliştirmelerin etkisi istenen etkiyi yaratmadı. Son dönemde yoluna bağımsız bir şirket olarak devam edip etmeyeceği sorusuyla gündeme gelen Twitter, bu kararı sonunda resmen görüşüyor.

Recode'un haberine göre, önümüzdeki Perşembe günü toplanacak Twitter Yönetim Kurulu üyeleri şirketin bundan sonra nasıl devam edeceğine karar verecek. Twitter'ın önünde çok fazla seçeneği olmadığı düşünüldüğünde, yönetimin Twitter'ın satışını değerlendirmesi kaçınılmaz olarak görünüyor. Twitter'ın bir Alphabet şirkesi olmasının uzak ihtimal olduğu belirtilse de, potansiyel alıcılar arasında Google bir süredir yer alıyor. Haberde Apple ve Rupert Murdoch isimleri de sıralanıyor. Bunlar dışında özel sermaye şirketlerinin de Twitter ile ilgilendiği ve böyle bir durumda şirketin yeniden özelleşerek, bazı sorunlarını daha kolay çözebileceği belirtiliyor.

Haberdeki ilginç notlardan biri de Twitter'ın doğrudan çekirdek işini ve hisse fiyatını etkilemeyen işlerini satmayı düşünebileceği. Buna göre Twitter MoPub, Vine veya Fabric gibi yan işlerini satarak daha odaklı bir şirket haline gelebilir. Bu şekilde bir sadeleşmeye, Twitter'ın işten çıkarmaları da eşlik edebilir. Konuya yakın kaynaklar, Twitter çalışanlarının, bir verimlilik operasyonuyla, işlerini kaybetmekten endişe ettiklerini belirtiyorlar, Recode'a göre.

Twitter son dönemde gelirlerini arttıracak önemli adımlar atıyor. Periscope'a reklam alınması ve böylelikle canlı yayınların gelir yaratır hale gelmesi bu adımlardan en yenisi olarak kayıtlara geçti. Ancak şirketin bekleneni verememesi, bu başarıları bugüne kadar gölgelemeye devam etti.

Twitter'ın piyasa değeri bugün yaklaşık 14 milyar dolar. Potansiyel bir alıcının bunun üzerinde bir fiyatı gözden rahatlıkla çıkarabilmesi gerekiyor. Twitter'ın olası bir satış kararını aldıktan sonra da işi pek kolay olacak gibi görünmüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.