Intel, Project Tango'ya da teknoloji geliştiren Movidius'u satın aldı

Intel, Project Tango'ya da teknoloji geliştiren Movidius'u satın aldı

Intel, yeni nesil bilgisayar teknolojilerini ve yapay zeka çalışmalarını ilerletmek için Google'ın Project Tango projesinin de paydaşlarından biri olan Movidius'u satın aldı.

Movidius, düşük güçlü yonga üstü sistemler üzerine çalışan bir teknoloji şirketi. Google ve Lenovo gibi büyük cihaz üreticileriyle çalışmanın yanısıra Intel'ın derin algılama platformu RealSense'in geliştirme ortakları arasında yer alıyor. Movidus, Project Tango'da 3 boyutlu sensör teknolojilerine el atıyor ve sahne ve nesne tanımlamalarında dikkat çekici bir performans sergiliyor.

Intel'in Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Yeni Teknolojiler Birimi Lideri Josh Walden, Movidius'un satın alınmasından gayet memnun. Intel'in bu satın almayla yeni teknolojiler konusunda daha hızlı ilerleyebileceğini düşünüyor. Keza Movidius CEO Remi El-Ouazzane de Intel gibi dünyanın sayılı teknoloji şirketlerinden biriyle hedeflerini daha ileri taşımanın memnuniyeti içinde.

https://www.youtube.com/watch?v=GEy-vtev1Bw

Yetenek satın alması mı?

Silikon Vadisi'nin yanısıra İrlanda ve Romanya'da da ofisleri bulunan Movidius'un bir yetenek satın almasıyla Intel'e katıldığını söylemek yanlış olur. Zira şirketin 180 çalışanı bulunuyor ve şimdiye kadar 86,5 milyon dolar yatırım toplamayı başarmış büyük bir şirket. Intel'in Movidius için ne kadar ödediği bilinmezliğini koruyor.

Movidius CEO'su El-Ouazzane dönemde yapay zekada büyük atılımların olacağı bir noktada olduğumuzu söylüyor ve otonom makinelerin yeteneklerinin artacağına işaret ediyor. Yapay zeka sayesinde makinelerin sadece görebilen değil, aynı zamanda düşünebilen varlıklar olacağına işaret ediyor.

Önümüzdeki Movidius'un Intel'e nasıl dahil olacağını ve Intel'in neler yapacağı sanırım tüm rakipleri tarafından da dikkatle takip ediliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.