Samsung Galaxy Note 7'yi dünya çapında toplatıyor [Güncellendi]

Samsung Galaxy Note 7'yi dünya çapında toplatıyor [Güncellendi]

Samsung yaklaşık iki hafta önce satışa sunduğu Galaxy Note 7 phablet'ini geri çağırmaya hazırlanıyor. Güney Kore'den Yonhap haber ajansının, bir Samsung yetkilisinden aldığı bilgiye dayandırdığı haberine göre, Samsung Galaxy Note 7'nin dünya çapında toplatılması kararını yakında duyurabilir.

Kararın ardında, cihazın şarj edilirken patladığına ilişkin raporlar olduğu belirtiliyor. Bir süredir bu raporları incelediğini söyleyen Samsung, cihazın sevkiyatlarını durdurduğunu dün Wall Street Journal'a doğrulamıştı. Cihazın tamamen geri çekilmesi kararı Galaxy Note 7'nin bataryasında ciddi bir sorun olduğuna işaret ediyor olabilir. Yonhap haber ajansı "problemli" cihazların tüm satışların yüzde 0.1'inden daha azını oluşturduğunu söylüyor ancak bu tip kararlarda şirketler için belirleyici olan bu orandan ziyade güvenlik riski ve elbette itibar oluyor.

samsung galaxy note7
Cihazın şarj sırasında patladığına dair internette paylaşılan fotoğraflardan biri

Samsung'un geri çekme kararını anlaştığı operatörlerle nasıl yürüteceği akla gelen ilk soru. Habere göre şirket hali hazırda ABD'de Verizon ile konuyu tartışmaya başladı. Bu görüşmelerin geri çağırma anonsunu geciktirebileceği belirtiliyor. Yani şirketin bugün bu duyuruyu yapması olasılığı biraz düşük.

Güncelleme: Samsung tarafından yapılan açıklamayla birlikte toplatma kararı resmileşti. Galaxy Note 7 satışlarını durduğunu açıklayan Samsung, sorunun cihazın bataryasıyla ilgili olduğunu da doğruladı. Toplatma programı kapsamında, Samsung, bugüne kadar sattığı tüm Galaxy Note 7'leri, satış tarihinden bağımsız olarak, yeni bir cihazla değiştirecek. Yeni cihazların hazırlanmasının iki haftayı alabileceği belirtiliyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.