Girişimleri 'micro-influencer' kitleyle buluşturan girişim: Influanza

Girişimleri 'micro-influencer' kitleyle buluşturan girişim: Influanza

Sosyal medyada takipçi sayıları çok fazla olmasa bile çevresini etkilemeyi başaran kullanıcılara 'micro-influencer' deniliyor. Kaba bir tabirle 'fenomenin bir küçüğü' gibi de düşünebilirsiniz.

Bugün sizlere tanıtacağımız Influanza; girişimlerle 'micro-influencer' kitleyi buluşturmak üzere yola çıkmış.

Girişimlerin sahip olduğu ürün ya da hizmetlerin sosyal medya kanallarında tanıtılması için kolayca proje oluşturabildiği platformda girişimler; influencer'lerden gelen teklifler arasında seçim yaparak reklam kampanyalarını hızlıca başlatabiliyorlar.

2016 yılının başında kurulan girişim bugüne kadar 150'den fazla micro-influencer ve 100'e yakın girişimi üye olarak kazanmış durumda. Influanza üzerinde gerçekleşen proje (sosyal medyada reklam kampanyası) sayısı ise şu an için 55.

Selçuk Kızıltuğ ve Sercan Lir tarafından kurulan Influanza'da Ömer Erkmen de mentör olarak yer alıyor. Bu arada Influanza'nın kısa bir süre önce BIC Angels'ın hızlandırma programı olan BIC101'e kabul aldığını da belirtelim.

influanza-gorsel

Influanza'da influencer ile markalar arasında bir para transferi olmuyor!

Platformun en dikkat çekici özelliği ise kuşkusuz markalarla onları sosyal medya kanallarında tanıtan kullanıcılar arasında bir para transferi yaşanmıyor olması. Influencer kitle platformu yalnızca tanıtımını yaptıkları ürün ya da hizmeti ücretsiz olarak kullanabilmek adına tercih ediyor; markalar ise projelerini listelemek için ödeme (20 dolar) yapıyor.

Influanza'da proje listeleme dışında bir takım farklı paketlerin daha olduğunu da belirtelim. Bu arada platformda listelenen projeler 7 gün süreyle yayında kalıyor ve influencer'lerin ilgisine sunuluyor. Tüm bunların dışında girişimcilerle konuştuğumuzda Influanza'nın yurtdışı büyüme hedefi olduğunu öğrendik.

'Influencer marketing' (Türkçesiyle 'Fenomen Pazarlaması') konusuna yeni bir bakış açısı getiren Influanza, uzun vadede ayakta kalmayı başarırsa pazardan hedeflediği müşteri kitlesi doğrultusunda pay alabilir gibi duruyor. Girişimle ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.