Xiaomi, Mi Pay ile mobil ödeme işine adım attı

Xiaomi, Mi Pay ile mobil ödeme işine adım attı

Çin akıllı telefon pazarında 4. sıraya düşen Xiaomi, mobil ödeme hizmeti Mi Pay'i tanıtarak bu alandaki büyük rekabette 'ben de varım' dedi.

UnionPay ile anlaşan Xiaomi'nin mobil ödeme sistemi şimdilik sadece Çin'de ve yalnızca Xiomi Mi 5 sahipleri tarafından kullanılabilecek. Mi Pay kullanıcıları banka ve kredi kartlarıyla 20 anlaşmalı bankadan işlem yapabilecek. Çin'in en büyük 5 devlet bankasından biri olan Bank of China da bu bankalardan biri yer alıyor.

Paylaşılan bilgilere göre Mi Pay, Çin'in 6 şehrinde toplu taşıma ödemelerinde kullanılabilecek. NFC destekli ödeme aracına kullanıcılar 8 farklı kartını cüzdanına ekleyebilecek.

Mi Pay'in Xiaomi kullanıcıları için kolaylık getireceğini söyleyen Xiaomi CEO'su Lei Jun, UnionPay ile 3 yıllık iş ortaklıklarından da bahsediyor ve Çin'deki mobil ödeme pazarında önemli bir oyuncu olacaklarına işaret ediyor.

Xiaomi-mobil-odeme

Xiaomi'nin Çin pazarında bir dönemin en çok akıllı telefon sevkiyatı yapan üretici olduğu malum. Ancak şirketin bu alanda kalıcı bir teknoloji devi olması için kendi servislerini sunması da önemli bir nokta ve 2015'te yaptığı 70 milyon akıllı telefon sevkiyatına rağmen zorlu bir rekabete girdiğini söylemek mümkün. Zira şimdilik sadece tek bir telefon üzerinden Mi Pay kullanılabiliyor.

Her şeye rağmen Xiaomi'nin Mi Pay'i giyilebilir ürünler yelpazesine doğru genişletmesi gibi önemli adımlar atması da mümkün. Eğer işler yolunda giderse ilk hafta sonunda bir açıklama gelebilir ama şahsen böye bir açıklamanın gelmeyeceği kanısındayım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.