Google Duo'nun indirilme sayısı bir haftada 5 milyonu geçti

Google Duo'nun indirilme sayısı bir haftada 5 milyonu geçti

Google'un yeni görüntülü görüşme uygulaması Google Duo'nun ne kadar ilgi göreceği merak edilirken ilk açıklama Google CEO'su Sundar Pichai'den geldi. Duo, bir hafta içinde 5 milyon indirilmeyi geride bıraktı.

Kaçıranlar için hatırlatacak olursak Google Duo, Google'ın yeni görüntülü görüşme uygulaması olarak Mayıs ayındaki I/O 2016 etkinliğinde tanıtılmış ve geçen hafta da uygulama marketlerindeki yerini almıştı. ABD'de yayınlanmasından bir gün sonra Türkiye'de de indirilebilen Google Duo,

Google'ın Duo ile nokta atışı yapmak istediği söylenebilir. Zira Duo ile sadece ve sadece görüntülü görüşme yapılabiliyor. Google'ın Hangouts uygulaması ise Skype ve Facebook Messenger gibi hem mesajlaşma hem de görüntülü görüşme özelliğine sahip.

Google'ın bu adımla ne kadar başarılı olacağı gerçekten halen büyük bir soru işareti. Fakat Sundar Pichai'den gelen ilk açıklama yüreklere su serpebilir. Pichai'nin açıklamasına göre Duo, bir hafta içinde 5 milyon kezden fazla indirilmiş.

Pichai'nin paylaşımı Google'ın bu rakamdan şimdilik memnun olduğunu gösteriyor anck indirilen uygulamaların ne kadarının kaldırıldığı veya ne kadar görüşme yapıldığı paylaşılmıyor. Örneğin ben Duo'yu kurup kaldırdım ve sanırım sadece 4 bağlantım Duo'yu indirmişti. Diğer yandan bu rakam 1 milyardan fazla aktif kullanıcısı olan Facebook Messenger ve 300 milyondan fazla aktif kullanıcısı olan Skype'ın çok çok altında. Neyse ki WhatsApp henüz bu işe (görüntülü görüşmeye) giriş yapmış değil.

Sözü daha fazla uzatmadan Pichai'den gelecek yeni rakamları beklemekte fayda var. Eğer Google Duo'yu indirmek isterseniz App Store ve Google Play'e uğrayabilirsiniz. Detaylar için duo.google.com'u ziyaret edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.