Apple, Snapchat benzeri bir video paylaşım uygulaması geliştiriyor

Apple, Snapchat benzeri bir video paylaşım uygulaması geliştiriyor

Apple, iOS 10 ile birlikte iMessage'ı Snapchat benzeri bir mesajlaşma uygulamasıyla değiştireceğini geçtiğimiz Haziran'da düzenlediği WWDC 2016'da duyurdu. Ancak görünüşe göre iMessage bir başlangıçtı ve şirket günümüzün trendlerine uygun uygulamalar geliştirmeye devam ediyor. Bloomberg'den Mark Gurman'ın haberine göre Apple, Snapchat benzeri yeni bir sosyal video uygulaması geliştiriyor.

Habere göre, Apple'ın yeni video uygulaması, kullanıcıların tıpkı Snapchat'te olduğu gibi video kaydedip, filtreler ve dilerlerse çizimler ekleyerek kontaklarıyla paylaşmasını sağlayacak. Uygulamanın paylaşım odaklı olduğu ve Twitter, Facebook gibi ağlarla doğrudan etkileşime izim vereceği notlar arasında. Henüz deneme aşamasında olan uygulamanın, videonun yapımından paylaşımına kadar geçen süreyi 1 dakikanın altına indirmesi hedefleniyor.

Projenin iMovie ve FinalCutPro yazılımlarını geliştiren ekip tarafından geliştirildiği hatta Apple'ın yakın zamanda yönetmen ve yapımcı Joe Weil'i bu proje için işe aldığı da söyleniyor. Habere göre Apple, bu video düzenleme ve paylaşma uygulamasını ayrı bir uygulama olarak App Store'da yayınlamayı planlıyor ancak geliştirmelerin kamera uygulamasına ek özellikler olarak entegre edilip edilemeyeceği de tartışılıyor.

Belirttiğimiz gibi uygulama Apple'ın sosyal internet çağına uygun ürünler geliştirme çabası içinde olduğunu doğruluyor. Haberin kaynakları Apple'ın hedefinin kontaklar arasında paylaşım ve bağlantılı olma özelliklerini kapsayıcı bir şekilde tüm sistemine uyarlamak olduğunu belirtiyorlar. Şirket tarafından henüz doğrulanmayan haberlerin önümüzdeki yıl duyurulması bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.