Yerli indie mobil oyun VOI dünya genelinde 40 binden fazla sattı

Yerli indie mobil oyun VOI dünya genelinde 40 binden fazla sattı

Bağımsız oyun geliştirici Yunus Ayyıldız, yaklaşık bir yıl aradan sonra yeni mobil oyunu VOI'yi yayınladı. Geçtiğimiz Haziran'da App Store'da görünen mobil puzzle oyunu, bugüne kadar dünya genelinde 40 binden fazla sattı.

VOI, Yunus Ayyıldız ve oyun stüdyosu Game Brain'in artık "klasik" hale gelen çizgisini sürdürdüğü bir puzzle oyunu. Zeka ve yer yer serbest çağrışım testlerini andıran oyunun her aşamasında sizden oluşturmanız istenen bir şekil ve bu şekli oluşturmak için kullanacağınız kare, üçgen gibi formlar bulunuyor. Siyah beyaz şekiller, beyaz fon ve kesişimleriyle oyun, gittikçe zorlaşan bulmacalarıyla, zaman baskısı olmadan, ilginizi canlı tutmayı başarıyor.

VOI

Ayyıldız'ın daha önce yayınladığı Hocus ve ROP oyunlarında olduğu gibi, VOI tasarım yaklaşımıyla fark yaratıyor. Sade arayüz, akışkan şekiller kullanıcıya kesinlikle keyifli bir oyun deneyimi yaşatıyor. VOI, Türkiye'de 0,59 TL'den satılıyor.

Yunus'tan aldığımız bilgiye göre bugüne kadar 40 binden fazla satılan oyun, ABD'de 9 bin 200, İngiltere'de 7 bin 600, Çin'de 3 bin 800 ve Fransa'da 2 bin 500 satış rakamlarına ulaştı. Türkiye için bu sayı yaklaşık 2 bin.

Satış rakamları açısınan haleflerini henüz yakalayamasa da VOI, oyuncularından en iyi geri dönüşü almayı başaran oyun olarak yapımcılarını memnun etti. Oyuna yeni aşamalar eklenerek geliştirilmesine devam edilecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.