Şeker patlatma oyunlarına yerli bir alternatif: Candy Esin

Şeker patlatma oyunlarına yerli bir alternatif: Candy Esin

Candy Crush modası hala geçmedi... Siz değilseniz bile, Facebook'tan istek gönderen, metroya biner binmez oyunu açan ya da sizinle sohbet ederken bir yanan şeker patlatmaya koyulan birileri hala çok yakınımızda. Türkiye'de geliştirilen Candy Esin, oyun tutkunlarına iyi hazırlanmış bir alternatif sunuyor.

candy esin

Yaklaşık 10 gün önce iOS ve Android versiyonları yayınlanan Candy Esin, Esin Mobil Bilişim imzalı bir oyun. Viral mobil oyunları yakından takip eden girişim, bugüne kadar 8 bit dahil olmak üzere farklı oyunlara yerli alternatifler üretti ve Candy Esin de bir sitisna değil. Halihazırda Candy Crush'a aşina olanların zorlanmayacağı oyun, minimum üçlü eşleştirmeyle oynanıyor ve tasarım, kullanıcı deneyimi gibi yönlerden kullanıcıları tatmin edebilir. Bu özellikleriyle, Türkiye App Store'da öne çıkanlar bölümünde görünen oyun ilk haftada beklenin üzerinde bir ilgi gördü.

Oyunun yapımcı ekibinin bizimle paylaştığı verilere göre ilk haftada 5 bin kez indirilen oyunun 4 binden fazla aktif kullanıcısı var. Ekip, daha önce hiçbir mobil oyunda yapılmamış animasyonlar ve görsel efektler üzerinde çalıştığını ve kullanıcılarından aldığı geri dönüşler doğrultusunda oyunu geliştirmeye devam ettiğini söylüyor. Yerli olmanın avantajıyla Esin, Candy Crush'a göre Türk kullanıcıların taleplerine daha iyi yanıt verebilme iddiasında.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.