Mobil geliştiriciler, Pokemon Go oyuncuları için Türkçe Pokedex hazırladı

Mobil geliştiriciler, Pokemon Go oyuncuları için Türkçe Pokedex hazırladı

Tüm dünyada 'listeleri kasıp kavuran' ve günlük milyonlarca aktif kullanıcı ile milyonlarca dolar ciroya ulaşan Pokemon Go oyunu için Türkçe 'Pokedex' geliştirildi.

Android, iOS ve web platformlarında Türkçe olarak geliştirilen Pokedex üzerinde oyuncular için 720 adet pokemon'a ait detaylı bilgiler yer alıyor. Pokemon çizgi filminin ilerleyen seviyelerindeki pokemonları da kapsayarak oyundaki tüm pokemon'lara yer verdiklerinin altını çizen geliştiriciler, ayrıca Türkçe olarak hazırlanan en kapsamlı Pokedex uygulaması olduklarını belirtiyorlar.

Yaklaşık 5 gün önce yayına giren TürkçePokedex, iOS'te 1000 kullanıcıyı aşarak kısa sürede 'en popüler oyunlar' kategorisinde 90. sıraya (Türkiye listesinde) kadar çıkmayı başarmış.

pokedex-turkce-uygulamaYusuf Miletli, Mert Aksu ve Sadık Ay tarafından geliştirilen TürkçePokedex, gelir modelini şimdilik tamamen mobil reklamlara dayandırıyor. Bu arada uygulamaya kısa süre içinde 'offline kullanım', pokemon karşılaştırabilme ve kişilerin kendi pokemon'larını kaydedebileceği bir yapınnın da ekleneceğini belirtelim.

Pokemon Go oyunu ülkemizde henüz resmi olarak aktif değil. Ancak 'bazı' yollarla oyunu edinen oyuncular, pokemon'ların nesilleri ve güçlü olduğu özellikler hakkında detaylı bilgileri TürkçePokedex üzerinde bulabilirler.

İngilizce olarak oldukça başarılı ve geniş kapsamlı Pokedex uygulamalarının Pokemon dünyasında çoktan isim yaptığını söyleyebiliriz. Ancak TürkçePokedex de Türkiye'de bulunan Pokemon oyuncularını yakalayabilir. Mobil marketlerde büyük bir yükselişte olan Pokemon anahtar kelimesi hakkında kuşkusuz bundan sonra da benzer projeler görmeye devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.