GoPro Hero 5 ile ilgili ilk teknik detaylar sızdı

GoPro Hero 5 ile ilgili ilk teknik detaylar sızdı

Aksiyon kamerası GoPro'nun yıl sonunda piyasaya sürülmesini beklediğimiz yeni modeli Hero 5 ile ilgili ilk sızıntılarla birlikte teknik detaylar da belli olmaya başlıyor.

Bu ayın başında sizlerle dokunmatik ekrana sahip olacağını açıkladığımız Hero 5'in fiyatının 400 - 550 dolar aralığında bir rakam olacağı söyleniyor. GoPro CEO'su Nick Woodman daha önce yaptığı açıklamalarda Hero 5'in kullanıcı arayüzünün kullanımın çok daha kolay olacağını açıklamıştı. Bunu sağlayan yeniliklerden birisi de kesinlikle dokunmatik ekran olacak. Bunun yanı sıra Bluetooth 4.1 destekli gelmesi beklenen cihazın içerisinde GPS de mevcut bulunacak.

8K çözünürlükle 30 FPS video çekebileceği söylenen GoPro Hero 5'in pek çok yeteneği de geliştirilmiş durumda. 2800 mAh'lik bataryaya sahip olacağı söylenen Hero 5'in böylece çok daha uzun süre kayıtta kalması bekleniyor. Bu, serinin önceki modellerine göre önemli bir gelişme olarak nitelendirilebilir. Bununla birlikte kendiliğinde su geçirmez olacak kasası sayesinde Hero 5'e ayrıca bir sualtı kabı aksesuarı almanıza gerek kalmayacak. Bunun yanı sıra, su geçirmezlik 60 metre olarak geliştirilmiş. Serinin bir önceki versiyonu Hero 4 sadece 20 metreye kadar su geçirmezlik özelliğine sahipti.

Sızan görüntüler, GoPro Hero 5'in boyutları ile ilgili de bilgi içeriyor. Hero 5'in genişliği 6.2 santimetre, uzunluğu 4,5 santimetre, eni ise 3.4 santimetre olacak ve ağırlığı da 118 gram olarak belirtiliyor. Ekim ya da Kasım ayında resmi olarak duyurulması beklenen Hero 5'in bu yılın sonlarında raflardaki yerini alması bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.