Google, Londra'da YouTube için ilk fiziksel mağazasını açmaya hazırlanıyor

Google, Londra'da YouTube için ilk fiziksel mağazasını açmaya hazırlanıyor

Google 2006 yılında satın aldığı YouTube markasına ve topluluğuna dev yatırımlar yapmayı sürdürüyor. YouTube'un son hamlesi ise videolarıyla YouTube üzerinden içerik üreten kitlenin ürünlerini satabileceği bir fiziksel mağaza açmak oldu.

Creator Store adı verilen mağazada ünlü YouTuber'ların ürünleri bulunacak. En az TV ünlüleri kadar ünlü olmaya başlayan YouTuber'lar burada kendi tasarımı t-shirt, kitap, bardak, fotoğraf çerçevesi ve benzer eşyalarını satabilecek. Bu YouTuberlara ek bir gelir kazancı da sağlarken, bu mağazada yeni ürün lansmanları ve imza günleri de düzenlenebilecek.

Açılacak mağazanın, Google'ın Londra'da King's Cross üzerinde bulunan yeni ofis alanı ve yine yeni kurulan YouTube Space'in bir parçası olması bekleniyor. Bildiğiniz üzere YouTube Space adı verilen stüdyolar YouTuberlar için yaratılmış durumda ve YouTube kanallarına içerik üretecen kullanıcıların yeteneklerini geliştirmelerine yardımcı olan bir yapı. YouTube için içerik üreten kullanıcıların video çekebilecekleri, çektikleri videoları düzenleyerek prodüksiyonlarını tamamlayabilecekleri ve bu sırada destek görebilecekleri ve topluluğun bir araya geldiği bir platfrom. Bu arada bir kullanıcının YouTube Space'e kabul edilebilmesi için 10 binden fazla aboneye sahip olması da azami koşullar arasında olduğunu belirtelim.

Görsel kaynak: Shutterstock

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.