Facebook 21 yaş ve altına yönelik uygulaması Lifestage'i yayınladı

Facebook 21 yaş ve altına yönelik uygulaması Lifestage'i yayınladı

Facebook sadece gençleri hedeflediği yeni mobil uygulaması Lifestage'i yayınladı. Lifestage daha çok lise ve üniversite öğrencileri arasında yaygınlaşması adına tasarlanmış. Uygulamanın içerisinde kullanıcılar kendi biyografilerini oluşturuyor, video çekebilyor, fotoğraf çekebiliyor, beğenilerini ve beğenmediklerini dile getirerek diğer sınıfa arkadaşlarıyla etkileşime geçebiliyor.

22 yaş ve üstü kullanıcılar teknik olarak uygulamayı indirebilseler de, uygulamanın amacı kullanıcıların sınıf arkadaşlarını eklemesi. Bu anlamda güvenlik ve gizlilik de dikkate alınmış, kullanıcılar tanımadığı kişileri hemen bloklayıp rapor ederek şikayet edebiliyor.

Lifestage'in Ürün Müdürü ise oldukça genç bir isim. Michael Sayman adlı Facebook çalışanı, kod yazmayı kendi kendine 13 yaşında öğrenmeye başlamış bir isim. Miami'de büyüyen Sayman'ın ilk ürünü Club Penguin için ürettiği 1 dolarlık tavsiyeler uygulaması olmuş. Bu uygulama ile binlerce dolar kazanmayı başaran Sayman, daha sonra 4Snaps adlı uygulamayı geliştirmiş. Mark Zuckerberg'in çağrısıyla Facebook'ta bir sunum gerçekleştirme fırsatı bulmuş ve sonrasında da tahmin edilmesi güç olmayacak bir şekilde işe alınarak, Lifestage uygulamasını ortaya koymuş.

Hatırlayacağınız üzere Facebook en başında üniversite öğrencilerini bir araya getiren bir platformdu. Lifestage ise çok benzer bir şekilde sadece lise çağında bulunan gençlerin birbirlerini görebileceği bir ağ.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.