Xiaomi ve Apple ikinci çeyrekte Çin'in kaybeden ikilisi oldu

Xiaomi ve Apple ikinci çeyrekte Çin'in kaybeden ikilisi oldu

Akıllı telefonların en büyük pazarı Çin'de dengeler değişiyor. Çin'i ele geçiren ve öte diyarları fethetmeye çalışan Xiaomi, IDC'nin raporuna göre yaklaşık yüzde 40 düşüşle ikinci çeyrekte 4. sıraya geriledi. Birinci sıraya ise Huawei oturdu.

International Data Corporation (IDC) tarafından açıklanan ikinci çeyrek akıllı telefon sevkiyat raporuna göre Huawei 19,1 milyon sevkiyatla birinciliği alırken, onu takip eden OPPO 18 milyon, Vivo ise 14,7 milyon akıllı telefon sevkiyatı yaptı. Uygun fiyatlı ve zengin özelliklere sahip telefonlarıyla popülerleşen Xiaomi ise 10,5 milyon'da kaldı.

IDC'nin tablosuna göre Xiaomi geçen yıla göre yüzde 38'lik gerileme gösterirken rakipleri yüzde 124 kadar büyüme kaydetmiş. Ancak Xiaomi, IDC'nin rakamlarına farklı raporları kaynak göstererek itiraz ediyor ve sevkiyat rakamlarının IHS'ye göre 14,2 milyon, Strategy Analytics'e göre de 12.8 milyon olduğunu hatırlatıyor.

IDC Xiaomi Huawei akilli telefon

IDC'nin raporunda bir diğer 'kaybeden' de Apple. Apple'ın geçen yıla göre yüzde 31,7 daha az sevkiyat yaptığını raporlayan IDC, 8,6 milyon iPhone sevkiyatıyla Apple'ın Çin'de sadece yüzde 7,8 pazar payına sahip olduğunu gösteriyor. Apple'ın geçen yılın aynı çeyreğindeki rakamları ise 12,6 milyon sevkiyata karşılık yüzde 11,9 pazar payı şeklindeydi.

Çin pazarının Apple ve Xiaomi için artık eskisinden daha çetin olduğu ortada. Keza her iki şirket de şimdilerde Hindistan pazarında büyümeye çalışıyor. Çin pazarının yüzde 40,2'sinin ilk 5 şirket dışında paylaşılması da Çin'in ne kadar parçalı bir pazar olduğunu göstermeye yetiyor.

Türkiye'ye açılma planları da olan Xiaomi'nin ne zaman gerçekleşeceğini ise merakla bekliyoruz, tabi N11'deki XiaomiTürkiye mağazasını saymazsak...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.