Hindistan'ın popüler mesajlaşma uygulaması Hike, Tencent ve Foxconn'tan 175 milyon dolar yatırım aldı

Hindistan'ın popüler mesajlaşma uygulaması Hike, Tencent ve Foxconn'tan 175 milyon dolar yatırım aldı

Hindistan'ın popüler mobil mesajlaşma uygulaması Hike, 1,4 milyar dolar değerlemeyle 175 milyon dolarlık yatırım aldı.

Mobil mesajlaşma uygulamaları gelişmekte olan pazarlarda biraz daha geriden geliyor. Kavin Bharti Mittal (CEO) ve SoftBank tarafından kurulan Hike, Hindistan'ın dikkat çeken uygulamalarından biri. D serisi yatırım turuna ulaşan uygulamanın bu turdaki lider yatırımcıları Tencent ve Foxconn olmuş. Mevcut yatırımcılardan Tiger Global, Bharti ve SoftBank bu yatırım turuna da katılmış.

Gelişmekte olan ve 1,3 milyar dolayındaki nüfusuyla dikkat çeken Hindistan, hiç şüphe yok ki Asya Pasifik ile ABD bölgelerinden sonra büyümeyi hedefleyen şirketlerin dikkatini çekiyor. Şimdiye kadar 250 milyon dolar yatırım alan Hike'ın görünen o ki büyümek konusunda yeni bir desteğe ihtiyaç duymuş.

Yatırımcılardan birinin Tencent olamsı ise özellikle dikkate değer çünkü WeChat'in sahibi olan Tencent, bu yatırımla Hindistan pazarına stratejik bir giriş yapmış oluyor. Tencent Başkanı Martin Lu da Hindistan pazarının oldukça farklılıklar içeren bir pazar olduğuna dikkat çekerek Hike'ın Hindistan pazarının inceliklerini bildiğinin altını çiziyor.

Hike'ın reklamlarından biri:

Hike'ın 2016 başında 100 milyon kayıtlı kullanıcısı vardı

2012 yılında kurulan Hike, WhatsApp'tan farklı olarak ücretsiz sesli konuşma gibi ek özelliklere de sahip. Tabi bu durum WhatsApp'ın 100 milyon aktif kullanıcı ile Hindistan pazarında da lider olmasını engellemiş değil. Hike ise bu yıl başında 100 milyon 'kayıtlı' kullanıcıya sahip olduğunu, bu kullanıcıların yüzde 90'ının da 30 yaşın altında olduğunu paylaşmıştı.

Önümüzdeki dönemde Tencent'in WhatsApp'ı Hike ile tehdit edeceğini söyleyebiliriz ama rekabetin ne kadar dişe diş geçeceğini zaman gösterecek.

Kaçıranlar için hatırlatacak olursak Ocak ayında Quora‘nın kurucu ortaklarından ve CEO’su Adam D’Angelo, WordPress’in çatı şirketi Automattic’in kurucusu Matt Mullenweg, Dropbox Mühendislikten Sorumlu Başkan Yardımcısı Aditya Agarwal gibi Silikon Vadisi'nin önemli isimleri de Hike'a yatırım yapmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.