Instagram videolar için konularına göre kanal özelliğini test ediyor

Instagram videolar için konularına göre kanal özelliğini test ediyor

instagram-video-kanal-kategori

Instagram kullanıcıların paylaştığı videoları kategorize edecek çok önemli bir yapı üzerinde çalışıyor. Şirketin yaptığı çalışma ile video içerikler belli kanallar altında kullanıcılara sunulacak.

Instagram'ın yaptığı çalışma şu anda çok sınırlı bir kullanıcı kitlesi tarafından görülebiliyor. Kullanıcılar ''Keşfet'' bölümüne girdikleri anda ilgilerini çekebilecek fotoğraf ve videolar görüyorlar. Üzerinde çalışılan yeni özellik bu ekranın sağ üstüne ''Kanallar'' ikonu getiriyor. Kullanıcılar bu ikona tıkladıkları zaman ''Kediler'', ''Kutlamalar'', ''Çikolata'', ''Beyzbol'' gibi farklı alt kategorilere ayrılmış kanalları görüyorlar. Ardından bir kanala girdiklerinde o alanla ilgili diğer kullanıcıların çektiği videoları görüyorlar.

Şirket geçtiğimiz günlerde kullanıcıların düzenledikleri fotoğrafları 'taslak' olarak kaydedebilmelerine olanak sağlayan yeni özelliğini de test etmeye başlamıştı. Videolar için özel kanallar fikri ise Instagram'ın içeriğini kategorize etme ve daha çok tükettirmeye yönelik bir hamlesi olarak düşünebiliriz. Geliştirmeyle ilgili şu an için bir açıklama yapmayan Instagram'ın özelliği devreye ne zaman alacağı da bilinmiyor.

Kaynak: Mashable

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.