New York Times sanal gerçeklik ajansı Fake Love'ı satın aldı

New York Times sanal gerçeklik ajansı Fake Love'ı satın aldı

Özellikle son yıllarda sanal gerçeklik alanında yaptığı atılım ve yatırımlarla dikkat çeken New York Times bu alanda bir şirket satın alması gerçekleştiriyor. Gazete Brooklyn, New York merkezli sanal gerçeklik ajansı Fave Love'ı satın alıyor.

Elli çalışana sahip Fake Love özellikle sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik konularında uzmanlaşmış ve enerjisini bu alanda harcayan bir ajans. Bugüne kadar Google, Universal, Intel ve Youtube gibi birçok ünlü şirketle çalışmalar yapan şirket bundan böyle çalışmalarına NY Times altında devam edecek. Şirket yaptığı açıklamada teknolojisi ve deneyimiyle NY Times'a destek olacağını söylerken kendi içinde bağımsız olarak çalışmalarına devam edeceğini belirtmiş.

Kasım 2015’te sanal gerçeklik uygulamasını tanıtan NY Times  abonelerine 1 milyon Google cardboard dağıtmıştı. Bunun ardından da geçtiğimiz Nisan ayında yeni bir VR film yayınlayacağını ve 300 bin cardboard daha dağıtacağını duyurmuştu. Bu bilgilerin dışında NY Times, Fake Love'ı ne kadar bir bedelle satın aldığını ise açıklamamış.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.