Mobitris, Kelime Savaşı oyunuyla mobil oyun pazarına giriş yaptı

Mobitris, Kelime Savaşı oyunuyla mobil oyun pazarına giriş yaptı

2012 yılında kurumsal mobil çözümler geliştirmek üzere kurulan Mobitris, ilk mobil oyunu Kelimece: Kelime Savaşı (App StoreGoogle Play) ile Türkiye ve yurt dışındaki mobil oyun severlere ulaşmak istiyor.

Kelime Savaşı, adından da anlaşılacağı üzere kelime oluşturma üzerine kurulu bir taktiksel saldırı oyunu. Oyun alanı içinde verilen harflerle kendi köşenizdeki kalenizi korumaya çalışırken, bir yandan da rakibe saldırarak onun kalesini ele geçirmeye çalışıyorsunuz. Kelime oluştururken seçtiğiniz harflerin konumu oldukça önemli. Zira harf seçimi savunma veya saldırı arasında bir tercih yapmak anlamına geliyor.

kelimece-indir

Kelime Savaşı'na herhangi bir kullanıcı hesabı oluşturmadan yani misafir olarak hızlı giriş yapmanız yapabilmek güzel. Üstelik bu başlangıç diğer oyuncularla mesajlaşmanızı ve arkadaşlık kurmanızı da engellemiyor. Facebook hesabınızla kayıt olduğunuzda ise tanıdığınız kişilerle 'kelime savaşı' yapabiliyorsunuz.

Gebze Teknopark'ta faaliyet gösteren Mobitris'in kurucusu Özgür Meliye, yılın ilk yarısında yayına aldıkları oyunun şu anda 4 bin 500 civarında oyuncusu olduğunu paylaşıyor. Oyuncuların yüzde 60'ının da kalıcı olduğu bilgisini veriyor. Kelime Savaşı şu anda ücretsiz olarak oynanabiliyor ve gelir modeli reklama dayanıyor. Fakat yakında uygulama içi öğelerin de ekleneceğini öğreniyoruz.

kelimece-indir-2 Aldığım bilgiye göre Kelime Savaşı 6-7 ayda geliştirilmiş ve şu anda beta sürümüyle yayında. Yani henüz tam anlamıyla hazır sayılmaz. Fakat bu haliyle de yurt içinde belli bir büyüme çizgisini yakalayabilir. Yurtdışındaki rakiplerle mücadele etmesi içinse biraz daha fazla optimizasyon yapılması gerekiyor.

Kelime oyunlarını seviyorsanız uygulamayı App Store veya Google Play'den indirip hemen oynamaya başlayabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.