Yakında kepenk kapatacak Sunrise'a alternatif takvim uygulamaları

Yaklaşık 4 sene önce yayın hayatına başlayan ve kısa sürede oldukça popüler olan mobil takvim uygulaması Sunrise, 31 Ağustos'ta kepenk indiriyor.
Yakında kepenk kapatacak Sunrise'a alternatif takvim uygulamaları

sunrise-logoYaklaşık 4 sene önce yayın hayatına başlayan ve kısa sürede oldukça popüler olan mobil takvim uygulaması Sunrise, 31 Ağustos'ta kepenk indiriyor. Geçtiğimiz yıl Sunrise'ı satın alan Microsoft, hatırlarsanız bir süre önce 31 Ağustos günü uygulamanın kapatılacağını açıklamıştı.

Sunrise'ın 20 kişiden oluşan ekibinin duygusal bir vedayla duyurduğu bu gelişme sonrası kullanıcılar da alternatif uygulamalara yöneldiler. Bu yazımızda eğer siz de mobil cihazınızdaki takvim fonksiyonu için Sunrise kullanıyorsanız muadil uygulamalara yer vermek istedik.

Sunrise'ın küçük bir ekiple basit bir problemi çözmesine rağmen nasıl on milyonlarca dolar değerlemeye ulaştığı ayrı bir yazının konusu olsun, hemen aşağıda Sunrise'a alternatif olabilecek 8 farklı uygulamayı -alfabetik olarak- bulabilirsiniz.

Cal by Any.DO (ücretsiz - Android, Chrome, iOS ve Mac)

Verimlilik konusunda başarılı uygulamalar geliştiren Any.DO markasının takvim çözümü olan Cal, ücretsiz oluşu ve gelişmiş özellikleriyle en başta gelen Sunrise alternatiflerinden biri konumunda. Modern bir arayüze sahip olan uygulamada doğum günü hediyelerinizi hızlı bir şekilde Amazon ya da Gifts.com'dan seçebilir, navigasyon için Google Maps ya da Waze çözümlerini kullanabilir ya da lokasyon bazlı olarak etkinliklerinizden dilediğiniz kadar süre önce bildirim alabilirsiniz. Cal'un en büyük eksikliği ise yalnızca bir takvim ile entegre olması.

takvim-gorselFantastical (ücretli - iOS ve Mac)

San Francisco merkezli Flexibits tarafından geliştirilen ve Sunrise'dan sonra en popüler takvim uygulamalarından biri olan Fantastical, ücretli olarak sunulsa da uygulamanın Mac versiyonunu dilerseniz 21 gün boyunca deneyebiliyorsunuz. App Store'daysa 7,99 TL gibi bir fiyat etiketini sahip olan uygulama gelişmiş özellikleri ve temiz arayüzüyle dikkat çekiyor. 3D Touch gibi güncel özellikleri de bünyesinde barındıran Fantastical'da Google Calendar, Exchange ya da iCloud üzerindeki takvimlerinizi kullanabiliyorsunuz.

Google Calendar (ücretsiz - Android ve iOS)

Sunrise gibi oldukça başarılı ve küçük dokunuşlara sahip olmayan Google Calendar, ücretsiz olarak sunulması ve 'yapması gerekeni yapmasıyla' öne çıkıyor. Google Calendar uygulamasında tahmin edebileceğiniz gibi birden çok Google hesabınıza ait olan takvimleri aynı anda kullanabiliyorsunuz.

Microsoft Outlook (ücretsiz - Android, iOS ve Windows Phone)

Google, Hotmail, Yahoo ve Outlook için hem e-posta istemcisi hem de takvim işlevi görebilen Microsoft Outlook'a dilediğiniz kadar hesabınızı bağlayabiliyorsunuz. Microsoft Outlook'un yalnızca takvim özelliğini kullanmak çok mantıklı bir tercih olmayabilir, sonuçta ne kadar takviminiz olacaksa arka tarafta da bir o kadar mail çekme/arşivleme işlemi gerçekleşecek. Ancak e-posta ve takviminizi aynı uygulama üzerinden yönetmek istiyorsanız ücretsiz olarak sunulan Microsoft Outlook seçenekler arasında arayüz ve gelişmiş özellikleriyle dikkat çekiyor.

Timepage by Moleskine (4,99 dolar - iOS)

Takvim konusunda uluslararası bir ünü bulunan kült marka Moleskine'in takvim uygulaması olan Timepage, başarılı ve yine kendine has arayüzüyle öne çıkıyor. Timepage'in en büyük eksikliği yalnızca bir takvimi platforma entegre etmenize izin vermesi. Moleskine deneyimini cep telefonunuzda da yaşamak için Timepage'e göz atmalısınız.

Tiny Calendar (ücretsiz - iOS)

Detaylı bir bildirim sistemine sahip olan Tiny Calendar ile etkinlikleriniz öncesinde SMS, e-posta ya da bildirimle haberdar olabilirsiniz. 'Offline' da çalışabilen Tiny Calendar ismini sade arayüzünden alıyor. Ücretli olmasına rağmen yalnızca bir Google takvimi ile entegre olabilmesini Tiny Calendar'ın en büyük negatif özelliği olarak sayabiliriz.

rolo-logoRolo (ücretsiz - iOS)

Tamamen kendine has kullanım şekliyle öne çıkan Rolo, hem Google Calendar entegrasyonuna (yalnızca bir hesap için) sahip hem de ücretsiz olarak sunuluyor. Parmağınızı birinci nesil iPod'lardan hatırlayabileceğiniz gibi daire şeklinde hareket ettirmeniz sonucunda günler arasında geçiş yaptığınız Rolo; uygulama üzerinden hem etkinliklerinizi görebilmenize hem de yeni etkinlik oluşturabilmenize olanak tanıyor.

Yearly (ücretsiz - iOS)

Tasarımıyla adeta mobil uygulama dünyasında çığır açan 'to-do list' uygulaması Clear'a benzeyen Yearly, kullanımı oldukça kolay ve zevkli olan arayüzüyle öne çıkıyor. Yearly'nin en büyük eksiği ise Google Calendar entegrasyonu olmayışı. Diğer yandan uygulamanın yaratıcısı bu durumun aslında bilinçli bir tercih olduğunu, takvim uygulamarına yeni ve daha minimal bir bakış açısı kazandırmak istediğini söylüyor.

(Görsel kaynak: Pretty Vectors/Shutterstock)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.