Fiyongo dijital hediyeleşme deneyimini mobile getiriyor

Fiyongo dijital hediyeleşme deneyimini mobile getiriyor

Günümüze ait yenilikçi bir hediyeleşme deneyimi arayanlar için Fiyongo, Türkiye'den çıkan son dönemin iyi işlerinden biri. Mobil uygulamalarıyla hediye verme ve alma deneyimini tamamen dijitalleştiren Fiyongo, kullanıcıların seçtikleri hediyeleri, kişisel mesajlarını yazı, fotoğraf ya da video formatlarında ekleyerek WhatsApp ve Facebook Messenger üzerinden sevdiklerine göndermesini sağlıyor.

Mobil Servis Sağlayıcı İş İnsanları Derneği (MOBİLSİAD) Yönetim Kurulu Üyesi Nedim Karasu'nun kurucu ortağı olduğu Fiyongo bu yıl kuruldu ve ilk uygulamalarını geçtiğimiz Mayıs'ta yayınladı. ABD'de Gyft ve Vidyz gibi hızla büyüyen ve yatırım alan dijital hediyeleşme girişimlerinden esinlenen Fiyongo, Türkiye için bu deneyimin başarılı bir uyarlamasını sunuyor.

fiyongo

Ücretsiz sunulan Fiyongo iOS ya da Android uygulamasını indirdikten sonra hediye almak ve göndermek için geçen süreyi 15 dakikaya kadar indirebiliyorsunuz. Facebook hesabınızla giriş yapabildiğiniz Fiyongo anlaşmalı olduğu şirketlere ait hediyeleri, video, fotoğraf veya notlarla süsleyip karşı tarafa mesajla iletmenizi sağlıyor. Tüm alışveriş Fiyongo'nun anlaşmalı olduğu MasterPass altyapısı üzerinden gerçekleştiriliyor, böylelikle her alışverişte yeniden kart bilgisi girmeye gerek kalmıyor.

Fiyongo'nun bugün anlaşmalı olduğu Cinemaximum, Pupa, Cup of Joy, Paramanya, Petro Roasting, League of Legends, Yogauni, BloomandFresh gibi şirketler aracılığıyla yakınlarınıza sinema biletinden çiçeklere, Apple hediye çekinden yogaya farklı hediyeler alabiliyor ve kolayca onlara gönderebiliyorsunuz. Oyunlara ayrı bir önem veren Fiyongo, oyun severlerin hızlıca League of Legends, Steam ve Paramanya oyun kredilerini ister oyuncu arkadaşlarına hediye amaçlı ister kendileri için hızlıca alabilmesini sağlamayı amaçlıyor. Nedim Karasu , bayram döneminde çocuklara harçlık vermek yerine Fiyongo üzerinden oyun kodu göndermeyi öne çıkaran bir kampanya hedeflediklerini söylüyor. Fiyongo'nun bu yıl sonunda kadar 50 farklı markaya ulaşması planlanıyor.

Fiyongo ile aldığınız bir hediyenin karşı tarafa ulaşması için alıcının Fiyongo kullanıcısı olması gibi bir ön koşul bulunmuyor. Alıcı kendisine iletilen linke tıkladığında hediyeyi ve mesajı görebiliyor. Fiyongo, üzerinden arkadaşlarınızın doğum günü ve diğer özel günler için hatırlatma kurabiliyor, takviminiz üzerinde etkinlik oluşturup, rehberinizden kişileri bu etkinliğe ekleyebiliyorsunuz.

Nedim Karasu, Fiyongo ile sadece bireysel kullanıcıları değil; operatör, banka- finans, İK, sosyal medya gibi alanlarda hizmet veren kurumsal firmalarla ortaklıklar kurmayı hedeflediklerini söylüyor. Fiyongo uygulamasının şirketlerin müşterilerine hediye gönderimi yapmalarını sağlayacak şekilde özelleştirilmesi mümkün olabilir. Karasu, sektörde bir kaç firma ile bu konuda görüşmelerinin devam ettiğini belirtiyor. Fiyongo'nun amacı kullanıcının hediye gönderme ihtiyacını yer ve zaman sınırı olmadan gidermek.

Dijital hediyeleşme Türkiye için yeni bir konsept değil. Bundan 3-4 sene öncesinde faaliyete başlayan Fyonk ve Mobilhediyem (bugün Hediyemo) gibi girişimler bu alanda potansiyel olduğunu ıspatlamıştı. Pazarda yeni oyuncular için yeterince alan var.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.