Intel derin öğrenme alanında çalışmalar yapan Nervana'yı satın aldı

Intel derin öğrenme alanında çalışmalar yapan girişim Nervana'yı satın aldığını duyurdu.
Intel derin öğrenme alanında çalışmalar yapan Nervana'yı satın aldı

Intel derin öğrenme alanında çalışmalar yapan girişim Nervana'yı satın aldığını duyurdu. Şirket anlaşmanın finansal detaylarıyla ilgili açıklama yapmazken Nervana'nın değerlemesinin 350 milyon dolardan fazla olduğu kaynaklar tarafından aktarılmış.

2014 yılında kurulan Nervana derin öğrenme, makine öğrenimi, nörobilim, işlemci mimarisi ve yonga tasarımı gibi alanlarda çalışmalar yapıyordu. Intel de yaptığı açıklamada Nervana'nın sahip olduğu tecrübe ve bilgileri özellikle Intel Xeon ve Intel Xeon Phi işlemcilerinde yararlanacağını belirtmiş. Bunun yanında Intel, Nervana'nın yüksek performanslı işlem (high-performance computing) alanındaki tecrübesinde de faydalanacağının altını çizmiş.

Şirket her ne kadar satın almanın finansal detaylarıyla ilgili bilgi açıklamasa da şirkete yakın kaynaklar Nervana'nın değerlemesinin 350 milyon dolardan fazla olarak yapıldığını belirtmiş. 2014 Kaliforniya merkezli olarak kurulan Nervana geçtiğimiz yıl çeşitli yatırımcılardan 20,5 milyon dolar yatırım almıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.